L’Ajuntament llença una nova línia d’ajuts a l’escolaritat amb 265.000€

04/11/2020 – Tina Forest Illas /

L’Ajuntament de Sant Cugat posa en marxa una nova línia d’ajuts socials de suport a l’escolaritat. Es destinaran fins a 265.000 euros a cobrir despeses vinculades a llibres de text, material, equips informàtics i llicències digitals. L’ajuda beneficiarà, aproximadament, a uns 2.650 infants de la ciutat.

Anteriorment, les ajudes per material escolar sumaven una despesa total de 70.000 euros.

Publicitat

escola mascareta símptomes covid-19

L’objectiu d’aquestes ajudes és poder garantir la suficiència de recursos i la igualtat d’oportunitats per a totes les famílies amb infants i adolescents del municipi.

A qui va dirigit?

Aquests ajuts van dirigits a tots els infants i adolescents empadronats a Sant Cugat que hagin nascut entre els anys 2005 i 2017 (inclosos), i que estiguin matriculats en centres educatius del Vallès Occidental sufragats amb fons públics.

Els ajuts es divideixen en tres categories. Per una banda, s’atorgaran ajudes de 50€ per a infants d’educació infantil, per altra banda, les ajudes seran de 100€ en el cas d’infants d’educació primària, i finalment la quantitat serà de 150€ en el cas d’adolescents d’educació secundària.

Publicitat

El criteri que prevaldrà a l’hora d’atorgar aquestes ajudes serà en funció de la renda familiar de les famílies que ho sol·licitin.

El període de sol·licitud serà des del 4 al 25 de novembre, i es podrà fer de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. També es podrà sol·licitar presencialment a les Oficines d’Atenció Ciutadana, però caldrà demanar cita prèvia a través d’aquest enllaç. Si teniu qualsevol dubte sobre com fer la sol·licitud, podeu trucar al 010 o enviar un correu electrònic a beques@santcugat.cat.

La Tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Núria Gibert, ha explicat que, per calcular les necessitats que hi ha, s’ha treballat sobre la base de les famílies que tenen ajuts de menjador, però que aquesta nova línia vol anar més enllà, i es posa a l’abast de totes les famílies amb infants i adolescents del municipi. Actualment les beques menjador les reben 1.140 infants.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat: “Estem davant d’un canvi de concepció del que és un ajut perquè el presentem com un dret per a la ciutadania. Hem universalitzat l’accés i uniformitzat els criteris dels ajuts que ja existien amb l’objectiu d’arribar al màxim de famílies i garantir així el dret a l’educació i a la igualtat d’oportunitats”.

Pilar Gorina, Regidora d’Infància i d’Educació, Universitat i Memòria Històrica explica que aquesta línia d’ajudes no és una novetat fruit de la situació que ha provocat la Covid-19, sino que ja era un dels objectius que es tenia des de l’inici del mandat municipal. Remarca que en la situació actual, aquesta línia és molt important, però que més enllà d’això, ha vingut per quedar-se.

Pilar Gorina, regidora d’Educació: “Aquesta nova línia d’ajuts arriba per quedar-se i consolidar-se els propers anys, encara més si tenim en compte el context de crisi COVID que vivim. És un ajut que també és complementa amb altres beques com les de menjador o les que es van donar pels casals d’estiu. A més, seguim treballant en projectes com Labdoo per oferir ordinadors portàtils als alumnes que ho necessitin”.

Des de l’Ajuntament no descarten que hi puguin haver més ajuts complementaris a l’escolaritat.

Feu un comentari