L’Ajuntament estudia la suspensió de taxes pels exercicis 2020 i 202124/11/2020 – Tina Forest Illas /

L’Ajuntament de Sant Cugat està estudiant la possibilitat d’eliminar algunes taxes municipals amb l’objectiu d’intentar pal·liar els efectes de la Covid-19.

En concret, el consistori té la intenció d’eliminar, per a l’exercici 2020, la totalitat de les taxes d’ocupació de la via pública per a les terrasses del sector de la restauració i pels quioscos, i suspendre el 75% de la taxa dels mercats setmanals.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència i Hisenda: “És una aposta important per salvar tots els establiments comercials del nostre municipi. Creiem que aquesta suspensió de taxes suposaria un respir per a molts comerciants degut a la situació d’incertesa en que vivim”.

Així mateix, també hi ha prevista una partida de 600.000 euros pels comerciants de la ciutat, vinculats a la càrrega tributària que han hagut d’assumir, principalment amb l’impost de l’IBI i la Taxa de Residus.

Publicitat

Pel que fa a les Ordenances Fiscals del 2021, també s’estudia la possibilitat de bonificar les taxes de recollida de residus, mercats municipals i ocupació de la via pública fins el 80%, així com la devolució de la quota corresponent de la taxa en cas que no puguin dur a terme la seva activitat amb normalitat per causes externes als propis negocis, com per exemple, obres a la via pública de durada superior a un mes.

Aquesta reducció es concedirà per Decret d’Alcaldia, ja sigui sol·licitant-la o d’ofici per part de l’Ajuntament.

El consistori també ha informat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona posarà en marxa uns ajuts a particulars i empreses en el pagament del Tribut Metropolità per l’exercici 2020.

1 comentari a “L’Ajuntament estudia la suspensió de taxes pels exercicis 2020 i 2021

Deixa un comentari