L’Ajuntament disposarà de 5M d’euros més per fer front a la pandèmia

02/10/2020 – Tina Forest Illas /

L’Ajuntament de Sant Cugat podrà utilitzar els 5 milions d’euros de romanents i superàvit. Ho podrà fer gràcies a la decisió de l’Estat de suspendre els objectius de dèficit durant els anys 2020 i 2021 de manera extraordinària.

En concret, són 4.999.047,55 euros municipals, que fins ara no es podien utilitzar a causa de les normes fiscals establertes. El consistori celebra la decisió de l’Estat, ja que d’aquesta manera aquests diners es podran destinar a pal·liar la situació de crisi generada per la covid-19.

Publicitat

ple municipal sessió ordinària ajuntament sant cugat moció ciutadans Pla Municipal en contra de l'okupació il·legal

Pere Soler, tinent d’alcaldia responsable de l’àrea Econòmica i d’Hisenda: “Des de Sant Cugat donem suport a una decisió de l’Estat que ens permetrà destinar encara més recursos a lluitar contra els efectes de la pandèmia”.

Soler assegura que  “Fins ara l’Ajuntament havia mobilitzat un paquet d’aproximadament 15 milions d’euros per fer front a la crisi. A partir d’ara incorporarem 5 M€ més per ajudar la ciutadania, els comerços i les empreses i contribuir a la recuperació econòmica i social de Sant Cugat”.

Pla Municipal anti-COVID

El passat mes de juliol l’Ajuntament ja va aprovar un pla amb més de 100 mesures per fer front a la crisi social i econòmica generada per la pandèmia, en el qual hi havia previst destinar-hi una partida de 15 milions d’euros. Ara aquesta xifra s’amplia amb 5 milions, fent que es pugui arribar a invertir un total de 20 milions d’euros en cas que sigui necessari. És la partida econòmica més alta mobilitzada mai per l’Ajuntament per fer front a una crisi.

Publicitat

Les actuacions que contempla aquest pla es divideix en tres grans àmbits: serveis socials, habitatge i reactivació econòmica. Entre les partides més destacades hi ha, per exemple, els ajuts a l’habitatge, l’augment de les partides de suport social per a persones i famílies amb situació de vulnerabilitat; el suport a l’assistència domiciliària; el suport a la connectivitat digital per mitigar l’impacte de la bretxa digital dels escolars; el retorn del percentatge d’algunes taxes i preus públics; i un gran suport al comerç local, a les empreses, autònoms, professionals i entitats; així com el suport a les escoles bressol, escoles de música i d’art.

Des del consistori no descarten ampliar el nombre de mesures en cas que sigui necessari, per poder reduir al màxim l’impacte generat per la covid-19.

 

Feu un comentari