Ple extraordinari per les decisions de la JEC i el Suprem sobre Torra i Junqueras

10/01/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha convocat un ple extraordinari d’urgència per al pròxim dilluns sobre les darreres decisions de la Junta Electoral i el Tribunal Suprem sobre el president de la Generalitat Quim Torra i l’exvicepresident de la Generalitat Oriol el Junqueras.

L’alcaldessa Mireia Ingla va comunicar aquesta decisió ahir en una piulada a Twitter.

Publicitat

 

ple-desembre2019
Fotografia de l’Ajuntament del darrer Ple de desembre

Decisió del Tribunal Suprem (TS) sobre Oriol Junqueras

La sala penal del Tribunal Suprem va rebutjar ahir per unanimitat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, pugui anar al Parlament Europeu a prendre possessió de l’escó malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que li reconeixia la immunitat des del dia que va ser proclamat electe. Descarta que hagi de quedar en llibertat o concedir-li un permís, ni tampoc demanar un suplicatori a l’Eurocambra un cop va ser condemnat en sentència ferma a 13 anys de presó i d’inhabilitació. A parer seu, aquesta condemna comporta l’exclusió de la seva condició d’eurodiputat que li va reconèixer el TJUE. La “immunitat de desplaçament” reconeguda pel tribunal europeu, continua, no era un “blindatge” davant d’una sentència condemnatòria. En aquest sentit, rebutja que hi hagi causa de nul·litat de la sentència o del judici, que va acabar un dia abans que Junqueras fos proclamant diputat del Parlament Europeu.
 

Decisió de la Junta Electoral Central (JEC) sobre Quim Torra

La Junta Electoral Central (JEC) va acordar el passat divendres deixar sense efecte la credencial del president de la Generalitat, Quim Torra, com a diputat al Parlament de Catalunya, i transmetre aquesta ordre a la Junta Electoral Provincial de Barcelona perquè l’activi amb efectes immediats. En una resolució d’una pàgina i mitja, els membres de la JEC van concloure que la seva condemna a inhabilitació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) encara que no sigui ferma constitueix una “causa d’intel·ligibilitat sobrevinguda”.

El ple extraordinari de Sant Cugat sobre les darreres decisions de la Junta Electoral i Tribunal Suprem sobre el president de la Generalitat Quim Torra i l’exvicepresident de la Generalitat Oriol el Junqueras se celebrarà el dilluns 13 de gener a la tarda. Un ple que se celebrarà amb l’absència de Ciutadans.

Publicitat

La formació municipal de Ciutadans va anunciar ahir també que els seus regidors no assistiran al ple perquè, segons va explicar Aldo Ciprian, “Rebutgem qualsevol iniciativa de suport a fugats de la justícia o a polítics que han estat condemnats per delictes molt greus”.

Podeu seguir a les 16:00 aquest ple extraordinari al directe de tvsantcugat.cat.

Feu un comentari