L’Ajuntament cancel·la la Biennal d’Art Contemporani Català i ja prepara una nova iniciativa

27/01/2020 – REDACCIÓ /

El govern ha anunciat a través d’un comunicat la decisió de cancel·lar la Biennal d’Art Contemporani Català, prevista per aquest 2020, perquè considera que l’edició del 2018 ja havia arribat a un final de cicle i que ara cal impulsar una nova aposta des de l’inici. L’alcaldessa, Mireia lngla, ha traslladat personalment aquesta decisió al galerista Josep Canals, impulsor del projecte, a qui i li ha agraït la tasca que ha dut a terme durant tants anys per difondre l’art local i català.

biennal-art-contemporani-catala-cancellada
Fotografia de l’Ajuntament de Sant Cugat de l’edició XX de la Biennal d’Art Contemporani

El govern justifica la cancel·lació perquè el fet que l’any passat es limités a l’àmbit de Sant Cugat era un signe d’esgotament i recorda que aquest projecte va néixer amb l’esperit que fos una mostra itinerant per Catalunya.

Publicitat

Per cobrir el forat que deixarà la Biennal, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament iniciarà el projecte de crear una mostra artística de joves talents amb la intenció de valorar la seva tasca i ajudar un dels col·lectius amb més dificultats en aquest àmbit. L’objectiu és dur-ho a terme de la mà de la Generalitat, i treballant també en xarxa amb altres ajuntaments.

En aquest projecte l’Ajuntament vol treballar de costat amb la Generalitat, altres ajuntaments i també altres agents artístics, per tal d’impulsar una mostra que garanteixi unes condicions òptimes de participació per als artistes i fomenti el seu reconeixement.

El mateix Josep Canals ha mostrat descontentament a les xarxes socials amb aquesta decisió del nou equip de govern.

Publicitat

L’Ajuntament de Sant Cugat, la gran pifiada !!
Anul·lant i no fent la Biennal jove 2020. Mireia Ingla, Alcaldessa de Sant Cugat, en el seu dia va dir que faríem la millor Biennal i ara amb diu que han decidit no donar més suport a la Biennal. Lamento molt que el tripartit de Sant Cugat format per ERC, PSC, i la CUP hagi decidit no realitzar més edicions de la Biennal d’Art Contemporani Català, nascuda l’any 1977 en Sant Cugat i potenciada per Canals-Galeria d’Art, i que tant ha representat per a Sant Cugat, i el paìs la biennal jove més antiga d’Espanya. Ja que la fem des de 1977.

Gràcies a tots el de la xarxa que envieu comunicats l’ajuntament de Sant Cugat. A veure si entenen alguna cosa.

En aquesta entrevista de TV Sant Cugat de l’any 2004 Josep Canals parla dels inicis de la Biennal d’Art Contemporani Català.

1 comentari a “L’Ajuntament cancel·la la Biennal d’Art Contemporani Català i ja prepara una nova iniciativa”

  1. És un despropòsit I una manca de sensibilitat deixar de fer la Bienal que tant ha portat al mon del art contemporani.

    Respon

Feu un comentari