L’Ajuntament acorda pagar els impostos municipals a l’Agència Tributària de Catalunya17/02/2021 – Redacció /

El ple municipal ha acordat ingressar els pagaments d’impostos del consistori a l’Agència Tributària de Catalunya, en comptes de fer-ho a l’espanyola.

La moció, presentada per Junts per Sant Cugat en nom de l’ANC, ha rebut el suport de tots els grups independentistes, i s’hi ha incorporat una esmena de la CUP, amb la qual els regidors que hi hagin donat suport es comprometen a iniciar els tràmits administratius per fer efectiu el pagament de l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya.

La moció, però, ha dividit el govern municipal, ja que el PSC hi ha votat en contra. El tinent d’alcaldia d’Economia i Hisenda, Pere Soler, ha explicat que, davant aquesta moció, es va demanar un informe a tresoreria, intervenció i secretaria de l’Ajuntament, i aquest posa en dubte la legalitat de l’acord. Ha explicat que, d’aquesta manera, el consistori perd el control dels pagaments. Soler ha explicat que no complirà la moció.

El grup municipal de Ciutadans també hi ha votat en contra, i també ha advertit de la seva “incertesa jurídica”.

Publicitat


Per la seva banda, ERC-MES han lamentat que la moció no es presentés de manera conjunta, i han explicat que aquesta actitud de Junts demostra un interès electoral.

L’alcaldessa ha anunciat que, tot i les discrepàncies, s’iniciaran els tràmits per tirar endavant la moció.

Deixa un comentari