L’AFA La Mirada considera “desproporcionada i demagògica” l’acció de SOSBoscVolpelleres

07/10/2020 – Tina Forest Illas /

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola La Mirada considera “desproporcionada i demagògica” la campanya que s’està fent des de SOSBoscVolpelleres, que volen aturar el projecte de construcció de l’escola en aquest espai verd.

Les famílies expliquen que veuen un “biaix ideològic” en les comunicacions de l’associació, ja que aquests no informen de les “mesures compensatòries que contempla el pla de l’Ajuntament”, que suposa la “replantació/trasplantament de més de 520 arbres”.

Publicitat

Defensen que aquest espai verd és un “parc equipat, en sòl urbà”, i que el projecte de construcció de l’escola només ocupa un 7% de la superfície del Parc. A més, expliquen que “ja existia de bon principi una parcel·la reservada per equipaments al pla d’urbanisme” i que l’únic que es fa ara és “una modificació per reubicar la parcel·la”. Defensen que l’escola ocuparà el mateix espai que tenia reservat dins el Parc.

Diuen que l’Ajuntament ja ha vetllat perquè el projecte tingui el mínim impacte mediambiental possible i denuncien que “qualsevol retard, que se sumaria als ja acumulats, dificultaria encara més poder arribar a tenir les instal·lacions típiques d’una escola, repercutint seriosament en la qualitat de l’educació dels infants”.

AFA La Mirada

La presidenta de l’AFA La Mirada, Elisenda Casanelles, ha explicat que han vist “amb tristor” la iniciativa de SOSBoscVolpelleres amb la qual “no podem estar més en desacord, tant amb el contingut, com en les formes i amb la manera de procedir”. 

Publicitat

Des de l’entitat volen exposar el seu punt de vista, i expliquen que “les famílies de La Mirada es caracteritzen pel respecte al medi ambient”. Consideren que “educar els infants de Sant Cugat en un entorn natural farà que creixin amb uns valors que els permetrà prendre les decisions del futur des d’una empatia mediambiental”.

També consideren que “escollir el projecte escola és una molt bona proposta urbanística de l’Ajuntament, ja que és un servei essencial que ofereix la continuïtat a un espai verd i natural al barri”.

Les famílies lamenten que des de SOSBoscVolpelleres s’hagi iniciat “aquesta campanya demagògica de manera unilateral”, incomplint, diuen, els acords als quals es va arribar en una reunió que pretenia acostar punts de vista, i en la qual es van pactar unes accions conjuntes.

Aquest fet, diuen, “demostra la seva incapacitat a l’hora de veure l’angoixa i preocupació que suposa haver d’educar els infants en la precarietat i provisionalitat dels mòduls”.

Feu un comentari