La tala d’arbres del carrer Abat Marcet divideix el veïnat

15/07/2020 – Redacció

El projecte de remodelació del carrer Abat Marcet té el veïnat de la via dividit. D’una banda, uns veïns defensen que cal talar els arbres i substituir bona part per noves espècies, mentre que l’altra part del veïnat demana remodelar el carrer sense tocar ni un arbre.

El carrer Abat Marcet, un carrer residencial al barri de Sant Francesc

El projecte sorgeix quan l’anterior equip de govern va atendre a les peticions del veïnat del carrer Abat Marcet i va obrir un procés participatiu que va reprendre el nou govern del tripartit. Es va realitzar una votació entre el veïnat, en la qual van participar unes 140 persones, per a decidir el tipus d’arbrat i plataforma i es va tancar un primer projecte. Segons els veïns les obres havien de començar en uns sis mesos, però a la darrera reunió telemàtica de fa unes setmanes entre els veïns i el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, on en principi només s’havia d’aprovar el projecte final, la remodelació es va aturar. D’aquesta manera, davant la divisió d’opinions, l’Ajuntament ha decidit aturat el projecte per fer una segona votació per tornar a aprovar la reforma, una nova votació que part dels veïns rebutgen, ja que “el projecte ja estava aprovat”. A més asseguren que la majoria de residents són partidaris a la remodelació total del carrer i han portat el cas al Síndic de Greuges de Sant Cugat.

Els veïns es queixen del mal estat de les voreres i el poc espai de pas

L’altra part dels veïns, que vol conservar els arbres, proposa transformar el carrer i fer-lo de plataforma única sense la necessitat de talar els arbres. L’associació ecologista local Fridays For Future ha mostrat el seu suport a aquesta part del veïnat i denuncia el projecte de renovació del carrer Abat Marcet on es contempla talar un centenar d’arbres “únics”. Els ecologistes lamenten l’actitud del govern actual que creuen que “és contradictòria amb la declaració de l’Emergència Climàtica”.

Feu un comentari