La santcugatenca Roche rep una nova autorització per la seva prova automatitzada del coronavirus

18/03/2020 – REDACCIÓ /

L’empresa amb seu a Sant Cugat, Roche, ha anunciat que la Food & Drug Administration dels Estats Units (FDA) ha emès una autorització d’emergència per a la seva prova de detecció automatitzada de la SARS-CoV-2. El test està destinat a la detecció qualitativa de la SARS-CoV-2, el virus que causa la malaltia COVID-19, en pacients que compleixen els criteris clínics i/o epidemiològics. La concessió dels Estats Units per part de la FDA se suma al marcat CE que ha atorgat recentment la Unió Europea.

prova-Coronavirus-roche
Fotografia del nou coronavirus facilitada per Roche

D’aquesta manera, els hospitals i els laboratoris de referència poden realitzar la prova en els sistemes totalment automatitzats cobas 6800 i cobas 8800 Systems, disponibles a tot el món.

El CEO de Roche Diagnostics, Thomas Schinecker, ha dit que “ser capaços de proporcionar una prova de qualitat i de gran volum ens permetrà respondre eficaçment al que l’Organització Mundial de la Salut ha caracteritzat com una pandèmia. És important detectar de manera ràpida i fiable si un pacient està infectat amb la SARS-CoV-2.

Publicitat

Com és aquesta nova prova del coronavirus?

Els sistemes cobas 6800/8800 de Roche que s’utilitzen per a realitzar la prova cobas SARS-CoV-2, proporcionen resultats de la prova en tres hores i mitja i ofereixen una major eficiència operativa, flexibilitat i rapidesa de resultats amb el rendiment més gran, realitzant fins a 96 determinacions en unes tres hores i un total de 1.440 en 24 hores. El test pot realitzar-se simultàniament amb altres assajos proporcionats per Roche per al seu ús en els sistemes cobas 6800/8800.

Després de l’autorització, Roche disposarà de milions de proves al mes per al seu ús en els sistemes cobas 6800 i 8800.

Els resultats negatius no exclouen la infecció pel SARS-CoV-2 i no s’han d’utilitzar com a única base per a les decisions de gestió dels pacients. Els resultats negatius han de combinar-se amb les observacions clíniques, l’historial del pacient i la informació epidemiològica.

Sobre la SARS-CoV-2 (coronavirus)


Els coronavirus (COV) són una gran família de virus que causen malalties que van des del refredat comú fins a malalties més greus com la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà (MERS-CoV) i la síndrome respiratòria aguda severa (SARS-CoV). El nou coronavirus (SARS-CoV-2) és una nova soca que no ha estat identificada prèviament en els éssers humans.

Els signes d’infecció inclouen símptomes respiratoris com tos, falta d’alè, dificultat per respirar i febre. En els casos més greus, pot produir-se pneumònia, síndrome respiratòria aguda greu, insuficiència renal i mort.

Per controlar la propagació de la infecció, l’OMS recomana rentar-se les mans amb regularitat, cobrir-se la boca i el nas en tossir i esternudar, cuinar bé la carn i els ous i evitar el contacte proper amb qualsevol persona que mostri símptomes de malaltia respiratòria.

Roche és una empresa internacional que té la seu als números 171-173 de l’avinguda de la Generalitat a Sant Cugat.

Publicitat

Feu un comentari