La santcugatenca Grifols desenvoluparà un tractament contra el coronavirus amb plasma de persones recuperades

26/03/2020 – REDACCIÓ /

L’empresa Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha anunciat aquest dimecres un acord amb diverses autoritats dels Estats Units per desenvolupar un tractament per combatre directament el coronavirus. Un tractament que es basa a recollir plasma de pacients recuperats de la covid-19 i produir anticossos hiperimmunes al virus.

Ha assenyalat en un comunicat que “la companyia posarà a disposició la seva xarxa de centres de donació aprovats per l’Agència del Medicament dels Estats Units (FDA), examinarà i identificarà als donants i processarà el plasma per produir immunoglobulines hiperimmunes en les seves instal·lacions especialment dissenyades i aïllades per malalties infecciones als Estats Units”.

Publicitat

L’empresa catalana treballarà en aquest projecte amb l’Autoritat Estatunidenca d’Investigació Biomèdica Avançada (BARDA, per les seves sigles en anglès) i l’Agència del Medicament dels Estats Units (FDA) i altres organismes federals.

En paral·lel, la multinacional amb seu a Sant Cugat ha explicat que està treballant en un assaig clínic a l’Estat amb plasma inactivat per blau de metilè de pacients recuperats del coronavirus.

Tests ràpids de detecció del coronavirus

A més, el grup està desenvolupant un mètode de diagnòstic basat en tecnologia pròpia per detectar el virus de forma més acurada als mètodes actuals. 

Publicitat

Segons Grifols, cada equip dissenyat permetrà analitzar més de mil mostres diàries i podria estar disponible en les pròximes setmanes.

Feu un comentari