La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat se suma al manifest que reclama una atenció sanitària completa a la gent gran

07/04/2020 – REDACCIÓ /

Diverses entitats en defensa dels drets de la gent gran, entre les quals s’inclouen la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat,  han signat un manifest a través del qual reclamen a totes les administracions una atenció sanitària completa per al col·lectiu en l’actual situació de crisi sanitària. 

Les organitzacions signants han posat de manifest que la gent gran és un col·lectiu d'”alt risc” de contagi del coronavirus i per això han reclamat implantar “immediatament” els protocols adients per donar una atenció sanitària completa i eficient “optimitzant recursos”. Han reclamat també proporcionar tots els recursos professionals i tècnics necessaris per afrontar la situació, així com equips de protecció individual “imprescindibles” per als treballadors, familiars, entorn de la persona malalta i la mateixa persona.

Publicitat

Al manifest també demanen assegurar que els equips de cures pal·liatives prestin assistència a les persones que ho necessitin al seu domicili o centre residencial i que, en el supòsit que la malaltia porti a la mort, la persona afectada “pugui traspassar amb dignitat i sense patiment”.

segona-residencia-gent-gran
Fotografia d’arxiu de gent gran passejant en una Festa de la Tardor

Les entitats han aprofitat per reconèixer i agrair “la tasca que estan duent a terme el conjunt de professionals que afronten aquesta situació d’emergència sanitària i social”.

A més, han recordat que moltes de les persones grans, independentment de si viuen en domicili particular, residència o en estades temporals a centres sociosanitaris, disposaven de serveis amb una dotació de recursos “insuficient” abans de la pandèmia.

Publicitat

Podeu llegir el manifest a la següent imatge:

1 comentari a “La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat se suma al manifest que reclama una atenció sanitària completa a la gent gran”

  1. Demanar DENTISTAS a mitad de preu
    I la resta amb termináis aválat p’el Ajuntament
    Als residentes de SANT Cugat

    Respon

Feu un comentari