La majoria dels afiliats de MES a Sant Cugat abandonen el partit13/01/2021 – Tina Forest Illas /

La majoria dels afiliats a Moviment d’Esquerres (MES) a Sant Cugat ha decidit desvincular-se totalment del partit. Ho han fet després que el passat 31 de desembre l’Assamblea Nacional de MES anunciés que s’integrava a la candidatura de Junts per Catalunya de cara a les eleccions del 14-F.

Alcaldables MES. Font: ACN

Aquest anunci va provocar un rebuig per part de membres del partit a Sant Cugat, que van qualificar l’acord d’“inacceptable”. Joan Gayà, membre de la secció local de MES, ja va anunciar en el seu moment que la majoria d’afiliats es donarien de baixa, i ara s’ha corroborat aquesta afirmació.

Les formacions locals de MES i ERC han presentat un comunicat conjunt on asseguren que, malgrat aquesta marxa de membres, aquests segueixen defensant “sense cap fissura” el pacte programàtic i de govern amb ERC i Mireia Ingla.

ERC deixa la porta oberta als membres que han marxat de MES perquè s’integrin a les estructures de partit i els proposa que entrin formalment en els òrgans de direcció locals.

Publicitat


En el comunicat han explicat que els membres actius de MES separaran la seva acció a nivell local de la d’àmbit nacional, i que per tant no participaran en cap acció de campanya de Junts per Catalunya.

ERC i MES decidiran com quedarà formalment la situació dels dos partits a nivell local a partir d’ara, amb qui “seguiran col·laborant les persones que van formalitzar el pacte preelectoral en les darreres eleccions municipals”.

Deixa un comentari