La majoria de carrers de la ciutat passen a ser zona 30 km/h

11/05/2021 – Redacció /

Des d’aquest dimarts hi ha nous límits de velocitat a totes les ciutats espanyoles i Sant Cugat ja ho té tot a punt perquè entrin en vigor. Des del dimarts 11 de maig la velocitat màxima a les vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera és de 20km/h, mentre que en vies d’un únic carril per sentit de circulació és de 30 km/h. A 50 km/h es pot circular en vies de dos o més carrils per sentit de circulació.

Amb aquests canvis pràcticament tota la ciutat passa a ser Zona 30 km/h. Només es mantindran trams de 50 km/h en les vies amb dos carrils en el mateix sentit de circulació (com podrien ser la Ronda Nord o l’avinguda Via Augusta). En canvi, pel que fa al centre de la ciutat, els carrers amb plataforma única seran de 20 km/h.

Publicitat


Des del passat mes de desembre l’Ajuntament ha anat modificant la senyalització del municipi per adaptar-la als nous límits de velocitat. En total s’han canviat 600 senyals. A més a més, s’han pintat símbols de la bicicleta a les calçades d’un sol carril per sentit amb l’objectiu de fomentar la seva circulació pel centre de la calçada i incrementar la conscienciació dels conductors dels vehicles motoritzats respecte als i les ciclistes.


Aquests canvis han vingut motivats per l’efecte directe que té la reducció de la velocitat en la reducció de la sinistralitat. A més, no suposen una reducció de la fluïdesa del trànsit ja que els vehicles a motor en els seus desplaçaments als centres urbans no superen velocitats mitjanes superiors als 20 km/h.

Publicitat

Feu un comentari