La jornada “Celebrem la Diversitat Familiar” reivindicarà la diversitat de famílies el 15 de maig30/04/2021 – Redacció /

El dissabte 15 de maig, Dia Internacional de les Famílies, la plaça de l’Om acollirà la jornada “Celebrem la Diversitat Familiar”, organitzada per Escoles Coeducatives, per visibilitzar i reivindicar la diversitat de famílies a través del treball cooperatiu i en xarxa de les escoles públiques.

“Celebrem la Diversitat Familiar”, en què col·labora l’Ajuntament, i les biblioteques municipals amb un racó bibliogràfic, és oberta a tota la ciutadania amb l’objectiu de visibilitzar la diversitat de famílies proporcionant referents adequats a les noves realitats que viuen els infants on conviuen famílies monoparentals, nuclears, adoptives, d’acollida, enllaçades o reconstituïdes, refugiades, LGBTIQ, mixtes o transculturals, o amb diversitat funcional, entre altres.

Cartell de la jornada “Celebrem la Diversitat Familiar”

“Tot i no poder celebrar la Festa de la Diversitat Familiar com la teníem organitzada des del curs anterior per la COVID-19, estem molt contentes de poder treballar i celebrar les famílies diverses en aquest nou format. També volem agrair la bona acollida que ha tingut la mostra interescolar als centres educatius, tant des de mestres com des de Paidos, així com la predisposició i complicitat de les biblioteques i l’ Ajuntament de Sant Cugat. Suposa un reconeixement a la feina feta en aquests dos anys de recorregut“, asseguren des d’Escoles Coeducatives.

1ª Mostra Interescolar de Dibuixos Famílies Diverses

La jornada inclou la “1ª Mostra Interescolar de Dibuixos Famílies Diverses”, on es recullen els dibuixos realitzats pels infants dels 12 centres públics, previ treball fet a l’aula per l’equip de mestres o temps de migdia per Paidos, a partir de contes i recursos en clau de diversitat familiar aportats per la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes. 

Publicitat


A més, hi haurà l’espectacle de titelles “Vull una família” de la mà de Laberta Delpoblet i taller de garlandes “La meva família”, juntament amb la proposta “Entaula’t”. Es tracta d’un espai de jocs clàssics adaptats en clau de diversitat familiar com el memory o dominó, jocs específics de la temàtica (com el Tutty) i jocs d’elaboració pròpia fets per l’entitat santcugatenca que organitza aquesta dinàmica, Familiaritats Diverses. Les i els joves podran participar en el testatge d’un nou joc de rol sobre diversitat familiar. 

Tota la programació detallada a l’enllaç “Celebrem la Diversitat Familiar”

Deixa un comentari