La Generalitat permetrà trencar el confinament municipal per assistir a mítings electorals del 14-F

29/01/2021 – Tina Forest Illas /

El govern de la Generalitat permetrà saltar-se el confinament municipal per assistir als mítings electorals del 14-F. Ho ha explicat la portaveu del govern, Meritxell Budó, en una roda de premsa el passat dimarts.

Budó ha assegurat que cal “garantir el dret a la participació política, sobretot en campanya”, ja que es tracta d’un dret fonamental. 

Publicitat

Des del Procicat s’ha elaborat un protocol amb les mesures de seguretat que s’han de seguir en els actes de campanya. Entre les més destacades, no podran ser actes massius i hauran de fer-se, preferiblement, a l’aire lliure. No es podrà menjar ni beure i, a més, hauran de ser actes estàtics. Els partits hauran de tenir un registre d’assistents. El protocol entrarà en vigor aquest dijous a la mitjanit.

Crítiques dels partits

La resta de formacions polítiques, però, han criticat aquesta decisió de la Generalitat.

Ciutadans i el PSC ja han anunciat que limitaran l’accés als mítings “a les persones que intervenen i als membres de la candidatura”.

Publicitat

Per la seva banda, des del PP han demanat la dimissió de la consellera Meritxell Budó, per crear, diuen, “confusió i alarma”.

Els Comuns i la CUP també han anunciat que els mítings polítics seran telemàtics.

Crítiques del sector cultural

El sector cultural també ha criticat durament aquesta decisió. Des de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya han emès un comunicat on lamenten que el govern permeti saltar-se el confinament municipal per anar a un míting electoral, però en canvi, no ho permeti per assistir a una activitat cultural.

Des del sector han demanat que les entrades dels actes culturals també serveixin com a aval per desplaçar-se entre municipis.

Feu un comentari