La crisi de la COVID i l’habitatge, les principals prioritats del pressupost municipal, dotat de 152,7 milions d’euros23/03/2021 – Redacció /

L’Ajuntament ha presentat els pressupostos municipals d’aquest any. En total el govern municipal gastarà 152 milions d’euros, un 2,3% més que l’any passat. Amb gairebé 20 milions destinats a inversions, l’Ajuntament assoleix el pressupost més alt d’inversions per contribuir a la recuperació econòmica i social davant la crisi de la COVID.

19,7 milions d’euros per inversions, el pressupost més alt de la història de l’Ajuntament

Per l’Ajuntament la prioritat número u és contribuir a pal·liar els efectes de la crisi econòmica i per aquest motiu el pressupost d’inversions gairebé s’ha duplicat per aquest 2021, passant dels 12’7 M€ (2020) a 19’7 M€ (2021). Amb aquest esforç inversor es busca contribuir a dinamitzar l’activitat econòmica, generant ocupació i seguir impulsant millores per a la ciutat.

Els projectes concrets que rebran inversió són:

·         Compra de patrimoni (4 M€): es fa una reserva de 2 milions d’euros per poder dur a terme la possible compra de l’edifici de la Torre Negra.

Publicitat


·         Complex Aquàtic Mira-sol (3’3 M€)

·         Expropiacions zones verdes (4 M€)

·         Habitatge públic a través de Promusa (2 M€)

·         Vianantització carrer Anselm Clavé (0’5 M€)

·         Camí escolar de la Floresta – Pont del diari (0’45 M€)

·         Inversió millora Monestir (0’39 M€)

·         Inversió millora masia can Monmany (0’22 M€)

·         Obres rehabilitació Centre Emprenedoria (0’14 M€)

També destaquen inversions en àmbits estratègics com Participació Ciutadana i Manteniment Urbà amb 1’2 M€ per a cadascun d’ells; 650.00 euros per l’àmbit de  Mobilitat 600.000 per esports i 450.000 la Cultura.

Aquest esforç inversor es complementarà amb 17’5 M€ de romanents del pressupost 2020 que es dedicaran a impulsar mesures directes per lluitar contra els efectes de la COVID. D’aquesta manera, l’Ajuntament podrà continuar impulsant el Pla Municipal per fer front a la pandèmia que compta ja amb més de 100 actuacions projectades.

A dia d’avui, les finances de Sant Cugat en troben en una situació econòmica i financera sanejada i ajustada als criteris de l’objectiu d’estabilitat pressupostària, regla de la despesa i sostenibilitat financera.

Deixa un comentari