Junts per Sant Cugat demana la dimissió del tinent d’alcaldia Pere Soler per “mentir” sobre el Tribut Metropolità

28/11/2019 – Josep Lluís Silva

La regidora del primer partit a l’oposició i exalcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny i el regidor Carles Brugarolas han demanat la dimissió del tinent d’alcaldia d’Hisenda, Pere Soler, del PSC. Junts per Sant Cugat considera que el tinent d’alcaldia va mentir a la ciutadania quan van manifestar fa unes setmanes en roda de premsa, acompanyat per l’alcaldessa, que l’Ajuntament havia negociat amb l’AMB una rebaixa del Tribut Metropolità per a Sant Cugat.

Junts per Sant Cugat va posar en dubte aquesta negociació, que podria implicar un tracte de favor de Sant Cugat sobre la resta de poblacions de l’Àrea Metropolitana. I per confirmar la seva acusació, la regidora de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira va formular la pregunta al darrer consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Publicitat

El vicepresident de l’AMB va afirmar aquest dimarts al ple de l’AMB que no s’havia signat cap acord amb Sant Cugat per modificar l’ordenança, però Antoni Novel, Director de Serveis Generals de l’AMB, va afirmar a la roda de premsa del 14 d’octubre de presentació del Tribut, que si existia un acord amb Sant Cugat.

El tribut metropolità es basa en el cadastre

L’impost Metropolità es basa en el cadastre de cada municipi i l’aplicació de l’ordenança pot ser igual per a tots els municipis, però pot variar ostensiblement en funció de com en calculi el cadastre total de cada ciutat. En un primer moment, l’AMB afirmava que a Sant Cugat li pertocava pagar 6’9 M€ mentre que l’Ajuntament, amb un altre criteri de còmput sobre el cadastre, calculava 4’2 M el total d’euros que els santcugatencs havíem d’abonar en conjunt.

L’equip de govern de Junts per Sant Cugat va intentar negociar aquesta rebaixa amb l’AMB, però finalment va decidir presentar un contenciós i trencar les negociacions. Amb l’entrada del nou govern municipal a la ciutat, es van reprendre el diàleg i es va aconseguir que el càlcul fos a la baixa, segons va anunciar el Tinent d’alcalde Pere Soler, en una entrevista a TV Sant Cugat anterior al fet que Junts per Sant Cugat demanés la seva dimissió.

Publicitat

Pere Soler no ha volgut fer declaracions sobre la seva petició de dimissió però el Tinent d’alcaldia d’ERC Francesc Duch, sí que es va manifestar respecte a les crítiques de Junts per Sant cugat, dimecres al matí, unes hores abans de la roda de premsa del principal grup de l’oposició.

Per aclarir tots els dubtes que el tribut Metropoità està generant entre la població, Televisió Sant Cugat us oferirà aviat una entrevista en profunditat amb el mateix Pere Soler.

Feu un comentari