Junts per Sant Cugat denuncia que el govern vol destruir el model de ciutat amb Ragull Centre16/04/2021 – Redacció /


Junts per Sant Cugat ha denunciat que el model urbanístic de la ciutat està en perill amb el projecte Ragull Centre i la política d’habitatge del govern municipal. Carmela Fortuny, portaveu del grup municipal, ha alertat que Ragull Centre, situat al barri de Sant Francesc, “és una operació urbanística errònia i és un despropòsit” i que faran tot el possible per aturar-lo: “El projecte caurà pel seu propi pes i pot ser aturat per alguna comissió d’urbanisme“, ha sentenciat Fortuny.

L’Ajuntament crearà Ragull Centre, un nou complex de dos edificis de 10 plantes destinat a l’habitatge i l’activitat econòmica i comercial a la rambla del Torrent d’en Xandri, concretament en un solar de 10.155 metres ubicat al número 14, al costat de l’antiga Delphi. L’espai tindrà un parc de 118 habitatges, 72 dels quals es destinaran al lloguer protegit, i que seran de propietat municipal. A més es destinaran 3.500 metres quadrats a activitats econòmiques i comercials.

Junts assegura que és un projecte amb “una sostenibilitat mal entesa“, ja que seran dos edificis de 10 plantes i “ple de cotxes“: “És contradictori amb la idea de sostenibilitat. El barri de Sant Francesc no es mereix dues torres“. A la vegada la seva portaveu ha explicat que ha nascut sense consensos i no s’ha parlat amb els veïns ni amb els partits de l’oposició: “Ragull Centre neix de la improvisació i de la necessitat del govern municipal de comunicar alguna cosa en habitatge“.

Carmela Fortuny, Junts per Sant Cugat

Fortuny s’ha mostrat preocupada per la política d’habitatge del govern municipal i assegura que des del tripartit volen una ciutat més densa i més compacta. A la vegada ha denunciat que es vulgui fer habitatge entre naus industrials.

La seva portaveu també ha criticat que Ragull Centre representa una pèrdua del sòl industrial i un risc per l’eix comercial de l’avinguda Cerdanyola. La formació recorda al govern que hi ha solars a la ciutat sense la necessitat de perdre sòl industrial. Segons Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat, aquest projecte “té una afectació directa amb la indústria de la ciutat i pot provocar una pèrdua de llocs de treball” i temen que els propietaris de terrenys industrials de la ciutat segueixin l’exemple de Ferrer i vulguin requalificar les seves propietats.

A la vegada han alertat que no compleix amb el percentatge d’habitatge protegit, que actualment és del 40%, tot i que el govern assegura que és del 61%. “El govern fa trampa amb els números d’habitatge protegit, està mal calculat i no és del 61%“, ha sentenciat Joan Puigdomènech, regidor de Junts.

Publicitat
Projecte Ragull Centre

El projecte de Ragull Centre neix a partir d’un acord entre l’empresa Ferrer i l’Ajuntament que, després d’estudiar la possibilitat de modificar el planejament d’aquest solar, propietat de l’empresa i qualificat com a sòl industrial, van veure l’oportunitat de millorar la situació urbanística.

2 comentaris a “Junts per Sant Cugat denuncia que el govern vol destruir el model de ciutat amb Ragull Centre

  1. Tan de bo no tiri endavant. Els veïns de St Francesc no volem dues torres de 10 plantes. No s’ escau amb l’ alçada dels habitatges del nostre barri. No volem una Meridiana al nostre barri!!!!!!!

  2. Aquest model s’ha aplicat a altres ciutats com l’Hospitalet, ja veieu com estan, com en una llauna de sardines i 0 patrimoni perquè si hi havia alguna cosa de valor, es van afanyar a endarrocar-la entre els 60 y els 90 (bé, i la Núria Marin continúa). La gent marxa de barris de Barcelona o d’altres ciutats de la 1a corona metropolitana a Sant Cugat per la poca densitat poblacional i la natura fugint de models d’alta densitat. Si volen gratacels, ja tenen altres ciutats més a prop de Barcelona (a L’H la protecció oficial va a 300.000€ i la venta privada a partir de 470.000€ a la zona de plaça Europa, abans també industrial). Sant Cugat no necessita dos gratacels com a jugada d’especulació immobiliària per transformar sòl industrial en urbà. L’emergència habitacional es pot resoldre d’altres formes, per exemple, dos edificis de 4 plantes en comptes d’11 o l’ús de vivendes sostenibles fetes amb contenidors.

Deixa un comentari