Junts per Sant Cugat demana blindar el sistema d’immersió lingüística a les escoles catalanes

12/01/2021 – Tina Forest Illas /

Junts per Sant Cugat vol instar els grups parlamentaris a “protegir i blindar de manera real i efectiva el model d’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística”.

Ho faran amb una moció que presentarà al proper ple del mes de gener. Junts fa referència a la nova llei Celáa, aprovada per l’estat espanyol, que tot i que reconeixen que s’ha fet un pas endavant respecte l’anterior llei educativa, expliquen que no ha estat exempta de debats ideològics.

Publicitat

escola mascareta símptomes covid-19

Critiquen que la llei no blinda el sistema d’immersió lingüística a Catalunya, i que “deixa la porta oberta a possibles ingerències de l’Estat a l’hora d’intervenir per garantir el dret dels alumnes a rebre les classes en castellà.

En aquest sentit el partit demana que es faci una revisió del redactat de la llei, i que aquest garanteixi les plenes competències de la Generalitat de Catalunya en matèria educativa.

Moció per concretar els eixos d’acció local en matèria esportiva

Junts per Sant Cugat també presentarà una segona moció al ple, aquesta en matèria esportiva. L’objectiu de la moció és definir els futurs eixos d’actuació en aquest àmbit a la ciutat.

Publicitat

El grup municipal demanarà la creació urgent d’una Comissió Operativa per a l’Esport de Sant Cugat (COESC), amb el lideratge de l’Ajuntament i la representació de diferents entitats esportives de la ciutat, que definirà les línies d’actuació en aquest àmbit a partir de l’anàlisi i revisió del Pla Estratègic de l’Esport 2017-2026.

També insta el govern municipal a definir un pla operatiu 2021-2023 amb un ordre de prioritats, agenda pròpia i dotació pressupostària. El grup demana que les conclusions que s’extreguin es comuniquin al Consell Municipal.

La moció ja es va presentar el mes de desembre, però es va retirar a petició de la regidoria d’esports, que va demanar més temps per revisar la documentació disponible.

Feu un comentari