Junts i la CUP demanaran al ple que Sant Cugat es declari municipi antimonàrquic i Felip VI persona non grata

09/03/2021 – Redacció /

El grup municipal Junts per Sant Cugat ha explicat les mocions que presentarà en el ple municipal del mes de març, que se celebrarà el dilluns 15 de març. La formació presentarà una moció conjunta amb la CUP per declarar a Felip VI de Borbó persona non grata al municipi. Els dos grups proposants demanaran que es declari Sant Cugat municipi antimonàrquic i, en conseqüència, ciutat plenament democràtica i republicana. El text subratlla que “la institució que actualment dona forma a l’estat espanyol és, en essència, una institució antidemocràtica basada en els drets hereditaris de sang i privilegis d’arrel aristocràtica“.

Carmela Fortuny i Josep Maria Vallès, regidors de Junts per Sant Cugat

A la vegada Junts proposarà una moció de suport al raper Pablo Hasél, actualment a la presó per diferents delictes, entre ells apologia del terrorisme i de calúmnies i injúries a la Corona i a les institucions de l’Estat. El text inclou “promoure una modificació del Codi Penal on es despenalitzin aquest tipus de delictes i on es protegeixi la llibertat d’expressió en lloc de sancionar-la“.

Publicitat

Per acabar, el grup municipal instarà al govern municipal a posar en marxa un pla de xoc per posar al dia les llicències urbanístiques de l’ajuntament. Aquesta setmana el Síndic de Greuges de Sant Cugat ha presentat una actuació d’ofici sobre els endarreriments en la tramitació de les llicències d’obres a l’ajuntament.

Aquest 2021 ha nascut a la ciutat la ‘Plataforma d’Afectats per les Llicències d’Obra’ (PALLO) per denunciar la demora en què l’ajuntament triga a atorgar una llicència d’obres, que segons la plataforma és d’entre 18 i 24 mesos i per tant superior al d’altres ciutats del voltant.

El ple municipal el podreu seguir com sempre per TV Sant Cugat el dilluns 15 de març a les 16h. 

Publicitat

Moment del ple municipal, que actualment es fa de manera telemàtica

Feu un comentari