Ja es poden sol·licitar les subvencions per al pagament del lloguer i per pagar activitats d’estiu a infants

03/05/2021 – Redacció /

Fins al 4 de juny els santcugatencs que paguin un lloguer menor de 800 euros poden tramitar les ajudes per al pagament del lloguer que atorga la Generalitat. Els requisits exigits pel govern català per obtenir l’ajuda determinen que no s’ha de pagar un lloguer mensual superior a 800 euros. En cas de família nombrosa i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat, el topall augmenta fins a 900 euros.

A Sant Cugat actualment hi ha pocs pisos per menys de 800 euros. Cercant en un portal immobiliari, de 229 anuncis de pisos de lloguer tan sols trobem 7 pisos per menys de 800 euros i la majoria d’una sola habitació. Sobre aquesta limitació de preu en les ajudes, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, es va pronunciar al programa la Contraportada de TV Sant Cugat: “Això ens passa, a l’Oficina Local d’Habitatge tramitem ajudes pròpies però sobretot tramitem ajudes de l’Agència Catalana de l’Habitatge (Generalitat). Això és la cristal·lització d’un problema que ens passa a Sant Cugat. El problema d’accés a l’habitatge afecta moltes més capes perquè el preu és molt més alt. I amb les ajudes de l’Agència Catalana de l’Habitatge, com que els topalls són tan baixos, hi ha gent treballadora que té problemes de l’habitatge”.

pisos-promusa

Per obtenir l’ajuda, a la vegada cal estar empadronat i ser titular d’un contracte de lloguer i haver pagat com a mínim tres rebuts de lloguer l’any 2021, entre altres requisits. Per més informació podeu consultar el web de Promusa i el web de la Generalitat de Catalunya gencat.cat

Publicitat

Per la seva part, l’ajuntament destina 100.000 euros  d’ajuts per pagar activitats d’estiu a infants i adolescents i les sol·licituds s’han de presentar del 3 al 14 de maig a través de la seu electrònica de l’Ajuntament o a l’OAC.

Criteris d’atorgament

Els ajuts van adreçats a infants i adolescents nascuts entre el 2003 i 2017, empadronats i residents a Sant Cugat. Els criteris per atorgar-les són els següents:

1. Infants i adolescents que durant el curs 2020-2021 tinguin atorgat un ajut de menjador: les famílies han de presentar la sol·licitud i se’ls atorgarà un ajut de 100€ amb un procediment directe i sense concurrència.

Publicitat

2. Infants i adolescents que durant el curs 2020-2021 tinguin atorgat un ajut de menjador i que actualment estiguin inclosos en un pla d’intervenció o de treball per risc d’exclusió social: les famílies han de presentar la sol·licitud i se’ls atorgarà un ajut de 300€ amb un procediment directe i sense concurrència.

3. Infants i adolescents que durant el curs 2020-2021 no tinguin atorgat un ajut de menjador: les famílies han de presentar la sol·licitud, la documentació requerida i complir els requisits econòmics establerts. El procediment d’atorgament serà en règim de concurrència. En el cas de les famílies sense pla de seguiment de Serveis Socials s’atorgarà un ajut de 100€. En el cas de les famílies amb pla de seguiment de Serveis Socials, s’atorgarà un ajut de 300€. El barem econòmic per valorar aquestes sol·licituds és el següent (en base a les dades de la renda corresponent a l’any 2019):

Feu un comentari