Grifols inicia un assaig clínic amb un medicament que podria proporcionar immunitat immediata contra la covid

21/01/2021 – Redacció /

La famacèutica Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha anunciat que a partir del febrer iniciarà un assaig clínic amb un nou medicament que podria proporcionar immunitat immediata contra la covid-19 després de donar positiu. Aquest aniria adreçat a gent gran, personal sanitari i pacients immunodeficients, a qui no es recomana la vacunació.

Font: ACN. Imatge d’arxiu. Junta d’accionistes 2018

Segons ha explicat la multinacional catalana en un comunicat, el medicament seria “especialment útil” com a complement de la vacuna en la seva fase inicial i ajudaria a contenir brots on la vacunació no s’hagués començat o culminat en tot el seu procés.

Publicitat

L’assaig està liderat pels investigadors de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà i els primers resultats es podrien conèixer a la primavera. En total, hi participaran al voltant de 800 persones asimptomàtiques però positives de covid en test diagnòstic i a qui se’ls subministrarà per via subcutània la immunoglobina de Grifols rica en anticossos davant el virus, obtinguts de donants de plasma de persones que han superat la malaltia.

Segons la companyia, la immunoglobina de l’empresa en la seva forma de via intravenosa, intramuscular i subcutània ha demostrat seguretat i eficàcia en la prevenció de diverses malalties infeccioses en pacients immunodeficients i s’utilitza des de fa més de 15 anys amb aquesta finalitat.

Publicitat

Feu un comentari