Gairebé la meitat dels infants de sis anys han participat a la campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’

18/12/2020 – Tina Forest Illas /

La cinquena edició de la campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’, s’ha tancat amb la participació del 49,2% d’infants d’aquesta edat censats a Catalunya. En total són 37.461 nens i nenes que han anat a comprar un llibre a una de les 389 llibreries participants de la campanya.

Una d’aquestes ha estat la llibreria Paideia de Sant Cugat, on s’hi han desplaçat la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el President del Gremi d’Editoris de Catalunya, Patrici Tixis. Els dos coincideixen en l’èxit d’aquesta edició, i expliquen que després de cinc anys aquesta s’ha consolidat amb un increment cada vegada major de participants i llibres venuts.

Publicitat

Font: ACN

La campanya té l’objectiu de fomentar la lectura entre els més petits i que aquests comencin a crear “la seva petita biblioteca” amb els primers contes. Així mateix vol incentivar la compra de llibres al territori català i posar en valor els llibres com a eina d’aprenentatge.

Més del 72% dels llibres venuts, en català

Tots els nens i nenes que aquest 2020 han fet 6 anys han rebut un crèdit de 13 euros a casa seva que han pogut bescanviar pel llibre infantil que més els ha agradat. El 72,2% dels llibres que s’han venut en aquesta campanya han estat en català, el 27,4% han estat en castellà i el 0,4% en altres llengües.

Els títols més venuts han estat els llibres “M’agradaria tenir 6 anys i fer un món millor”, de Vivil del Cuentu (Edicions Baula); “Un sopar de por”, de Meritxell Martí (Cruïlla); “Ralet, ralet. Contes per a primers lectors”, d’Estel Baldó (Barcanova); i “El robot del bosc” de Jaume Copons (Combel Editorial).

Publicitat

La campanya també ha servit perquè moltes persones que no tenien l’hàbit de llegir hagin descobert un nou món acompanyant els seus fills i filles a les llibreries.

La demarcació de Lleida ha estat la que han participat més infants, amb un 53,2%, seguida de Barcelona, amb un 50,3%, i Tarragona i Girona amb un 44,8% i 44,5% respectivament.

Feu un comentari