FGC instal·larà pantalles acústiques a l’estació de Sant Cugat per millorar el nivell sonor ambiental02/07/2020 – REDACCIÓ /

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) iniciarà el dilluns 6 de juliol els treballs per a la instal·lació de pantalles acústiques al voltant de l’estació de Sant Cugat. Concretament en un tram de via de 300 metres del ramal que surt de l’estació en direcció a Terrassa.

Les obres, que impliquen la instal·lació de les pantalles i la integració urbana de la nova estructura, tindran una duració d’onze mesos i compten amb un pressupost d’1,1 milions d’euros.

L’objectiu de les actuacions és disminuir l’impacte acústic causat pel pas dels trens que surten de l’estació en direcció a Terrassa, en un tram proper a una zona d’habitatges.

Carrer de l’andanda de Sant Cugat. Foto @AlbertRoyo5

Com seran aquests nous panells acústics de l’estació?

Les pantalles projectades tenen una alçada de tres i cinc metres i estan formades per panells fonoabsorbents de cinc metres de longitud recolzats sobre un sòcol de formigó, encaixats entre suports d’acer.

Publicitat

Els panells són de formigó porós per tal d’atenuar el soroll provinent del pas dels trens.

Es millorarà la seguretat dels vianants

El projecte també inclou allargar la vorera del carrer Andana, al costat de la via de Ferrocarrils i ara interrompuda, i donar-li continuïtat. Aquesta actuació permetrà unir la sortida de l’estació amb el pas sota el pont de l’avinguda de l’Enllaç.

D’aquesta manera, s’evitarà que les persones hagin de circular per la calçada o passar a la vorera de l’altra costat.

Es millorarà l’impacte visual amb nova vegetació

Les obres també contemplen els treballs d’integració de la nova estructura a l’entorn urbà, on un cop instal·lat l’apantallament acústic es recobrirà de vegetació per minimitzar-ne l’impacte visual i perquè quedi integrat en el paisatge. Així, la massa verda d’aquesta zona quedarà composta dels arbres que s’hagin mantingut i els nous que es plantaran per retornar a la ciutat l’espai verd afectat. En aquesta actuació, ara en licitació, està previst plantar una seixantena d’arbres nous de 14 espècies diferents i més de 8.000 unitats d’arbustos i plantes entapissants de fins a 22 espècies diferents. Aquesta actuació també compensarà la tala d’arbres que s’haurà de fer al talús de la zona del carrer Andana per tal de realitzar la instal·lació de les pantalles acústiques.

Els treballs relacionats amb aquesta actuació i la urbanització de l’entorn més proper no tindran afectació al servei de trens d’FGC. La majoria de treballs es faran en horari diürn, exceptuant alguns treballs específics com ara la tala dels arbres més alts i la col·locació dels panells.

Afectacions a la mobilitat als carrers propers a l’estació

Mentre durin els treballs, s’eliminaran alguns aparcaments que hi ha al carrer Andana, sense afectar ni les places reservades per a minusvàlids ni la parada de taxis. La mobilitat de vehicles, en canvi, sí que es veurà afectada en un tram del Camí de Can Gatxet.

Pròximament, s’informarà d’aquesta afectació viària i del calendari previst.

Aquests treballs s’integren al pla d’actuacions periòdiques de FGC per reduir la contaminació acústica al voltant de les seves estacions.

Deixa un comentari