FGC instal·la pantalles acústiques a l’estació de Sant Cugat per millorar el nivell sonor del pas dels trens21/07/2020 – Redacció

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya instal·larà pantalles acústiques a l’entorn de l’estació de Sant Cugat. L’actuació començarà a realitzar-se aquesta setmana i afectarà un tram de via de 300 metres del ramal en direcció Terrassa. L’objectiu és disminuir l’impacte sonor causat pel pas dels trens en una àrea amb habitatges propers.

Un tren dels FGC al seu pas per la ciutat..

Les pantalles projectades tenen una alçada de tres i cinc metres i estan formades per panells fonoabsorbents recolzats sobre un sòcol de formigó i encaixats entre suports d’acer. Aquestes estructures es recobriran de vegetació perquè quedin integrades en el paisatge. Ni aquests treballs, ni la urbanització de l’entorn tindran afectació en el servei de trens de FGC.

El projecte també inclou allargar la vorera del carrer Andana, al costat de la via de i donar-li continuïtat. Aquesta actuació permetrà unir la sortida de l’estació amb el pas sota el pont de l’avinguda de l’Enllaç. D’aquesta manera, s’evitarà que les persones hagin de circular per la calçada o passar a la vorera de l’altra costat.

Les obres també contemplen els treballs d’integració de la nova estructura a l’entorn urbà, on un cop instal·lat l’apantallament acústic es recobrirà de vegetació perquè quedi integrat en el paisatge. Així, la massa verda d’aquesta zona quedarà composta dels arbres que s’hagin mantingut i els nous que es plantaran per retornar a la ciutat l’espai verd afectat.

Publicitat


En aquesta actuació, ara en licitació, està previst plantar una seixantena d’arbres nous de catorze espècies diferents i més de 8.000 unitats d’arbustos i plantes entapissants de fins a 22 espècies diferents. Aquesta actuació també compensarà la tala d’arbres que s’haurà de fer al talús de la zona del carrer Andana percol·locar les pantalles acústiques.

La majoria de treballs es faran en horari diürn, exceptuant alguns específics com ara la tala dels arbres més alts i la col·locació dels panells. El conjunt de l’actuació té un pressupost d’1,1 MEUR i una durada prevista d’onze mesos.

Mentre durin els treballs, s’eliminaran alguns aparcaments que hi ha al carrer Andana, sense afectar ni les places reservades per a minusvàlids ni la parada de taxis. La mobilitat de vehicles, en canvi, sí que es veurà afectada en un tram del Camí de Can Gatxet. Properament s’informarà d’aquesta afectació viària i del calendari previst.

Deixa un comentari