Es prorroguen una setmana més les restriccions per frenar la covid-19

15/01/2021 – Tina Forest Illas /

Les mesures anti-covid aprovades pel govern es prorrogaran almenys una setmana més, fins el 24 de gener. L’empitjorament de les dades a Catalunya ha fet que el govern prengués aquesta decisió.

Es mantenen, per tant, el confinament municipal tots els dies de la setmana, així com el tancament de comerços no essencials el cap de setmana.

Publicitat

La pròrroga la van anunciar aquest dijous en roda de premsa. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que s’arribarà al pic de contagis de la tercera onada d’aquí a dues setmanes. Segons dades del Departament de Salut, actualment el risc de rebrot és de 696 punts i el nombre d’hospitalitzats és de 2.541. A les UCI hi ha ingressades 497 persones.

Pel que fa a les vacunacions, Salut ha assegurat que de cara a aquest cap de setmana s’acabarien de subministrar les primeres dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech a les residències catalanes, i que de cara al dilluns ja es començaran a posar les segones dosis. Fins el passat dimecres s’han vacunat un total de 105.080 persones.

Publicitat

Feu un comentari