Es dissol la Taula del Tribut Metropolità de l’Ajuntament de Sant Cugat27/11/2020 – Tina Forest Illas /

La Taula del Tribut Metropolità de l’Ajuntament de Sant Cugat ha quedat dissolta després de celebrar cinc reunions, l’última el passat dimecres.

El resultat d’aquesta taula ha estat l’elaboració d’un document de propostes i al·legacions arran de l’aprovació inicial de l’ordenança fiscal metropolitana que l’AMB va fer el mes passat.

Entre les al·legacions més destacades hi ha la de la modificació de les quotes. Es proposa que en les ordenances del 2021 no es cobri el tribut metropolità a les persones físiques en risc d’exclusió social, contribuents d’activitats empresarials professionals afectats per la pandèmia i locals comercials inferiors a 500m2, així com tots els negocis de restauració i oci nocturn.

Des de Junts per Sant Cugat han valorat molt positivament aquests acords, i han posat en valor l’organització de la ciutadania amb la Plataforma “No al Tribut Metropolità”. La portaveu del grup municipal, Carmela Fortuny, explica que gràcies a ells es va poder presentar una moció al plenari del mes de juny que va permetre tirar endavant aquesta taula de treball, i que gràcies a això des de l’oposició han pogut “incidir en polítiques municipals”. El govern municipal també s’ha mostrat satisfet de com s’ha desenvolupat la taula de treball.

Publicitat

L’altra cara de la moneda la trobem en el grup de Ciutadans i amb la Plataforma “No al Tribut Metropolità”. Denuncien que s’han deixat de banda al·legacions com la de deixar sense efecte el tribut, tenint el compte que el Ple ja havia rebutjat aquesta possibilitat. Critiquen que només s’han portat a debat les al·legacions que interessaven al govern i a Junts, i ho consideren una “presa de pèl”.

Els acords als quals s’ha arribat amb aquesta taula de treball s’hauran d’aprovar al ple extraordinari que se celebrarà el proper 4 de desembre. Un cop aprovat el document, es traslladarà a l’Àrea Metropolitana.

Deixa un comentari