Què es pot fer i què no amb les noves mesures per frenar la covid-19?07/01/2021 – Tina Forest Illas /

Ja han entrat en vigor les noves restriccions per intentar frenar els contagis de covid-19. El confinament municipal tots els dies de la setmana i el tancament del comerç no essencial els dissabtes i diumenges són les principals afectacions del pla de xoc de la Generalitat, que es mantindran, almenys, durant 10 dies

Font: ACN

Les noves restriccions vénen després d’un empitjorament de les dades, que deixa Catalunya en una situació complicada. Per revertir-ho, el govern ha aprovat aquestes mesures, que passen per fer un pas enrere i tornar al confinament municipal, però aquest cop, de dilluns a diumenge.

Una altra de les mesures més restrictives ha estat la del comerç. Tots els establiments comercials no essencials hauran de tancar durant el cap de setmana, i els centres comercials, tots els dies, així com els locals de més de 400 metres quadrats. Només es mantindran oberts els supermercats i les farmàcies.

La cultura i l’hostaleria seguiran com fins ara, amb aforament limitat al 50% en els primers i horaris d’obertura restringits en el cas dels segons.

Publicitat


Pel que fa a l’esport, només es podrà practicar a l’aire lliure i el gimnasos hauran de tancar. Les activitats extraescolars només es podran fer amb el grup bombolla.

També han detallat que les oposicions i els examens universitaris es podran fer amb normalitat, sempre seguint les corresponents mesures de seguretat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que es començaran a vacunar també els sanitaris de primera línia, paral·lelament a les residències.

En el moment d’anunciar les mesures hi havia més de 2.000 pacients ingressats per covid-19, i els pacients crítics s’acostaven als 400.

Al principi d’aquesta setmana Catalunya se situava en un risc de rebrot de 500 punts i la taxa de positivitat es trobava en un 9,5%. Si aquest indicador es troba per sobre del 5% vol dir que hi ha casos positius que no es detecten.

Des del govern han fet una crida a la població per baixar encara més el ritme, davant unes dades que comencen a ser preocupants.

Deixa un comentari