Els veïns de La Floresta i Les Planes preveuen noves accions en clau local i comarcal

02/12/2020 – Tina Forest Illas /

Els veïns de La Foresta i Les Planes han acordat dur a terme noves accions a nivell local i comarcal davant la resposta negativa de Salut per reobrir els consultoris dels districtes.

Ho han fet en una assemblea oberta convocada pels mateixos veïns que ha reunit més d’una quarantena de persones, i que ha tingut lloc a la plaça del Poble, a La Floresta. També s’hi ha debatut sobre les accions que s’han dut a terme fins ara, com l’ocupació del CAP de La Floresta, o la concentració davant la seu de CatSalut a Sant Cugat, que s’han valorat molt positivament.

Publicitat

Els veïns van proposar al Departament de Salut que retornés l’atenció mèdica als consultoris dels dos barris en dies alterns, però Salut s’hi va negar. Davant aquesta resposta, ara el moviment veïnal es vol organitzar en diferents grups de treball per preparar noves accions en clau local, com per exemple una marxa lenta de cotxes o la creació de consultoris de campanya. 

També preveuen fer més accions en clau comarcal, com per exemple concentrar-se davant de la Mútua Terrassa o alguna acció a nivell català, que interpel·li directament el Departament de Salut.

Els veïns reclamen a l’Ajuntament de Sant Cugat que es posicioni d’una manera més clara en el conflicte, més tenint en compte que la petició de reobertura dels CAP es va aprovar per unanimitat al passat ple de novembre.

Publicitat

La Plataforma veïnal ha enviat el seu manifest al Síndic de Greuges, i han demanat que es manifestin sobre la situació actual de l’atenció primària.

Feu un comentari