“Els Trens del Silenci” per frenar els contagis de covid13/11/2020 – ACN / Redacció

FGC ha senyalitzat la seva flota de 120 trens per fomentar el silenci i evitar la propagació de la covid-19. Els combois van logotipats amb el lema ‘El tren del silenci’ i compten en els diferents vagons amb adhesius amb pictogrames –tant a l’interior com a l’exterior- per tal que els usuaris puguin identificar clarament la recomanació de mantenir silenci i reduir la interacció social.

A banda de les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-la Pobla, la senyalització també s’estendrà als cremalleres de Núria i Montserrat. “Es tracta d’una nova iniciativa per fer més segur el transport públic i reduir la probabilitat de contagi”, ha avalat el president d’FGC, Ricard Font.

Mòbils en silenci, evitar trucades i música amb auriculars

Per aconseguir el silenci, als usuaris també se’ls demana la seva col·laboració i compromís en aspectes com dur els dispositius mòbils en silenci, evitar mantenir converses telefòniques i, en el cas d’escoltar música o fer servir algun dispositiu electrònic, utilitzar auriculars i abaixar el volum.

En el cas que no es respectin aquestes indicacions, el personal d’FGC demanarà la col·laboració dels viatgers. “Es tracta només d’una recomanació, però va en la línia de donar més tranquil·litat i seguretat a l’usuari. I també de fer més agradable el seu viatge”, ha continuat Font.

Publicitat


‘Nosaltres i tu, fem un viatge segur’

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) també aposta per la seguretat al transport públic i ha engegat la campanya ‘Nosaltres i tu, fem un viatge segur’. L’acció informativa vol remarcar les mesures que des de fa mesos estan prenent tots els operadors de la xarxa, a la vegada que recorda i agraeix totes les mesures que han de prendre les persones usuàries. “Amb la corresponsabilitat entre empreses operadores i persones usuàries, s’aconsegueix que el risc de contagi al transport públic sigui mínim”, apunten des de l’ATM.

Deixa un comentari