Els socis de la Unió accepten la proposta de l’Ajuntament

17/03/2021 – Redacció /

Els socis i sòcies de la Unió santcugatenca han donat llum verda a la dissolució del consorci en una assemblea general celebrada aquest dissabte de forma semipresencial al Celler Cooperatiu de Sant Cugat. La proposta de l’Ajuntament, un cop dissolt el primer consorci, és que el nou equipament esdevingui una propietat horitzontal on prop d’un 18% del valor recaigui a la Unió i el 81% a l’Ajuntament. Tot i que el gruix dels metres quadrats de l’edifici, incloent-hi l’escenari i la Sala Clavé, passin a ser de titularitat municipal, la proposta del consistori també contempla un nou conveni de subvenció per l’entitat i un contracte de gestió, entre altres punts.

Façana de la nova Unió

Els socis de la Unió no estan d’acord amb la proposta de l’Ajuntament, però admeten que no tenen més remei que acceptar aquesta proposta per tirar endavant i seguir negociant. A més, ara que han dissolt el consorci, tal com els demanava el govern, reclamen a l’Ajuntament que els entregui les claus de l’edifici per poder entrar immediatament.

Publicitat

Els problemes de l’entitat venen de lluny. El 2000 una mala gestió econòmica els va impedir fer front als costos de manteniment de la seva seu i el 2015, l’antic equip de govern va crear un consorci publicoprivat per tal de sanejar l’entitat i rehabilitar les seves instal·lacions. Les obres van començar a finals de 2017 i suposaran una inversió de més de 8,5 milions d’euros.

Publicitat

Feu un comentari