Els músics santcugatencs animen als seus veïns des dels balcons i les xarxes

22/03/2020 – REDACCIÓ /

Aquests dies estem veient moltes iniciatives que volen fer més suportable el confinament a les llars dels ciutadans. A Sant Cugat tenim unes quantes mostres de músics que han volgut animar als seus veïns oferint petites peces de música en directe des dels seus balcons o des de l’interior de casa seva.

Actuacions com la de Xavi Túrnez, músic de la iniciativa santcugatenca Músics de carrer, que ara ha versionat la cançó “Alegria” del grup català Antònia Font al seu canal d’Instagram.

Publicitat

Xavi Túrnez, durant l’actuació al seu canal d’Instagram

La Mirta, de la cafeteria i pastisseria “El Cafè de la Mirta” i col·laboradora habitual del programa Cuina de Prop és la protagonista d’uns vídeos musicals que ens ha fet arribar.

Un veí de Sant Cugat ha tocat la trompeta als seus veïns i ho ha difós a través de les xarxes socials (no he vist el vídeo. Suposo que ha sigut així).

Música des del balcó

Ens han cridat també l’atenció les iniciatives de músics santcugatencs inspirades en un corrent que va sorgir a Itàlia fa uns dies i que consisteix a sortir al balcó de casa a fer una actuació musical.

Publicitat

Una de les iniciatives que ha tingut més ressò a la xarxa ha sigut la del tenor santcugatenc Marc Sala que va oferir un petit concert improvisat als veïns de la seva comunitat. Va tenir tanta bona acceptació que ha anunciat que oferirà un petit concert cada dia a les 18:00 de la tarda mentre duri el confinament.

A banda d’aquesta proposta, el raper santcugatenc StelioN ha compost un tema propi dedicat a la campanya Jo em quedo a casa que vol animar a tothom amb una sèrie de consells sobre fer més suportable el confinament. I no només ha compost el tema sinó que fins i tot ha realitzat el seu videoclip, això sí, sense sortir de casa.

Semblant a aquesta iniciativa, en Klaus, en Guillem i en Rai, dels grups de música Buhos i Doctor Prats apareixen en un vídeo que s’ha difós per les xarxes que parla dels dies de confinament i que es fa ressò de la campanya Jo em quedo a casa per prevenir el contagi per coronavirus.

Totes aquestes cançons i melodies ens fan una mica més suportable l’estada a casa en aquests dies de confinament obligatori per evitar que s’estengui la COVID-19 entre la població.

Feu un comentari