Els Mossos desallotgen una quarantena de joves en un intent d’ocupació

13/03/2021 – Redacció /

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, juntament amb veïns i veïnes de la ciutat, s’ha concentrat a primera hora d’aquest matí al portal de l’edifici del número 29 del passeig Sant Magí de Sant Cugat per “denunciar i evitar un desnonament il·legal”.

Els agents dels Mossos d’Esquadra efectuant el desallotjament dels manifestants.

Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís de dues alarmes de seguretat que han saltat sobre les 9h del matí en dos immobles del número 29 del passeig Sant Magí. En arribar, s’han trobat amb una quaretena de joves davant del portal i han decidit demanar reforços. Cap a les 10 h del matí, quatre furgons de les ARRO han arribat al passeig i, amb el suport de Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Sant Cugat, han tallat la circulació de vehicles (entre el carrer Sant Martí i el carrer la Mina) per iniciar el desallotjament dels joves que s’ha trobat aquest matí a l’entrada del bloc de pisos amb pancartes i càntics en defensa del dret a l’habitatge.

Publicitat

Els agents de seguretat han acordonat la zona i han anat traient un a un els manifestants del portal. En funció de la seva resistència els han identificat posteriorment, tot i que no s’ha produït cap detenció. Finalment, la policia ha accedit a l’interior del bloc de pisos per fer les comprovacions oportunes. Mossos d’Esquadra ha explicat a Televisió Sant Cugat que s’han trobat amb un “ambient tens”, però que finalment han pogut accedir a l’interior de l’edifici on s’han trobat “dos habitatges oberts i els panys manipulats”.

Per altra banda, els veïns propietaris de l’edifici han demanat declarar davant dels mitjans de comunicació per criticar que “en cap cas es tracta d’un desnonament d’un veí que no pot pagar el lloguer o l’hipoteca, sinó que es tracta d’una ocupació il·legal”. Han relatat que “fa molts dies que observen com joves vigilen la zona, els piquen al timbre amb excuses de suposats enviaments de missatgeria o menjar a domicili” i que avui a primera hora han presenciat “unes joves forçant i canviant el pany d’un dels habitatges buits”. Segons expliquen, el bloc d’habitatges sencer va quedar recentment en mans d’un propietari israelià que viu a Londres i que actualment encara queden alguns pisos buits pendents de venda.

El Sindicat de Llogateres ha qualificat l’actuació de desproporcionada, i assegura que ha causat diferents contusions als assistents i que han requerit assistència mèdica al CAP. Expliquen que l’actuació de la policia ha acabat amb el desallotjament de dos habitatges, ocupats recentment per un grup de dones de Sant Cugat, davant la impossibilitat d’accedir a l’habitatge a la nostra ciutat i per posar en evidència l’especulació dels grans tenidors que mantenen pisos buits també a Sant Cugat. En la mateixa línia que els propietaris particulars del bloc, diuen que aquest edifici va ser adquirit fa tres anys per un fons voltor d’origen israelià, que va pressionar els anteriors llogaters fins que tots van marxar. Poc temps després, va posar a la venda els pisos amb preus per sobre dels 325.000 euros.

Publicitat

Feu un comentari