Els Mossos desallotgen un edifici ocupat del carrer Vallès

24/02/2020 – REDACCIÓ /

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar aquest diumenge un edifici ubicat al número 82 del carrer Vallès que havia ocupat un grup de joves del col·lectiu La Xesca. Des de primeres hores de la tarda, un grup de persones es va desplaçar a la zona per donar-li suport.

Publicitat
desallotjament-carrer-valles
Fotografia que mostra la presència dels Mossos d’Esquadra al carrer de l’edifici ocupat

Els Mossos van rebre un avís per concentració i possible ocupació i es van desplaçar fins a la zona per intervenir a l’operació. Van identificar diverses persones implicades i els Mossos van denunciar dues persones per haver entrat i canviat el pany.

Avançada la tarda quan l’incident estava controlat, es va avisar de danys a un local continu al bloc de pisos.

Publicitat

Membres de l’ARRO, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, van entrar a l’interior i hi van trobar dues persones que, segons els agents, estaven amagades. Els mossos  les van voler identificar, però com que es van negar, les van detenir.

Aquestes dues persones han passat aquest dilluns a disposició dels jutjats de Rubí i, segons Alerta Solidària, ja estan en llibertat.

L’organització juvenil Arran Sant Cugat ha donat suport a l’ocupació del carrer Vallès.

L’Ajuntament de Sant Cugat no s’ha posicionat sobre aquest desallotjament perquè és un tema privat. Aquesta explicació va en la mateixa línia del què va dir l’alcaldessa Mireia Ingla al ple de febrer.

Però qui sí ha opinat sobre el tema ha sigut la delegació local de la CUP, que ha emès un comunicat sobre aquests fets.

Denuncien el que consideren càrregues policials i l’actuació de les ARRO contra els joves que es concentraven al carrer.

A més, se solidaritzen i donen el seu suport a les dues persones detingudes.

Donen suport també a mesures com aquesta perquè recorden que garantir el dret de l’habitatge és una prioritat del partit a Sant Cugat.

Acaben el comunicat sumant-se a les futures convocatòries que pugui organitzar el col·lectiu La Xesca en aquesta línia.

Fins a un quart de deu del vespre, una nombrosa dotació dels Mossos d’Esquadra es van mantenir a la cruïlla del carrer Vallès amb el passeig Torreblanca. Fins a aquella hora hi havia força manifestants, veïns curiosos de la zona i periodistes locals.  La Policia Local va donar suport al final de l’operatiu.

Aquest dilluns al matí la zona estava calmada i davant de l’edifici hi havia un vigilant de seguretat privada que no ha registrat cap més incidència. Aquesta tarda han tancat la porta d’entrada a l’edifici amb una reixa metàl·lica.

Feu un comentari