Els horts socials del carrer Andana s’inauguraran a finals de mes08/04/2021 – Redacció /

Els horts urbans i socials del carrer Andana, davant de l’estació de FGC, avancen a bon ritme i podrien estar acabats la darrera setmana del mes d’abril, segons ha informat l’ajuntament. Es tracta de dos projectes amb una superfície de cultiu de 800 m2 dividits en 14 parcel·les que ha tingut un cost de 53.613,50 euros. El primer, gestionat per l’àmbit de Serveis Socials de l’Ajuntament, es destinarà a la posada en marxa d’un projecte sociolaboral per a persones amb risc d’exclusió social, i, un segon espai, dedicat a horts urbans, que gestionaran diverses entitats de lleure de Sant Cugat (Cau Berenguer, Esplai Sarau i Esplai Cel).

Tractor preparant els horts urbans del carrer Andana
Mapa dels horts urbans i socials

La superfície total d’ocupació és d’uns 1.500 m2, dividits en 14 parcel·les d’entre 50 i 60 m2, amb una superfície total de cultiu agrícola de 800 m2. A banda de la delimitació de les parcel·les de cultiu amb aportació de compostatge per millorar la fertilitat del sòl i posterior llaurat, les obres també inclouen la construcció d’una font, la col·locació d’una caseta d’eines doble (per cadascun dels projectes), i la instal·lació del sistema de reg per tal de fer arribar l’aigua a les parcel·les de cultiu.


Projecte Andana

Aquest projecte s’anomena ‘Andana’, no només per la referència al mateix carrer on es troben sinó també perquè el projecte s’entén com una ‘parada’ per treballar competències socials i prelaborals per tal d’augmentar l’autonomia social i laboral de les persones que hi participaran, així com afavorir els aspectes relacionals per teixir una xarxa de suport i d’ajuda mútua. Alguns dels i les participants del projecte ‘ANDANA’ continuaran la seva formació en el projecte ‘aTerra’ de Can Monmany.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Deixa un comentari