Els Comuns presenten una resolució per aturar la reobertura del Camp de Golf de Can Sant Joan

03/11/2020 – Tina Forest Illas /

En Comú Podem ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per demanar que s’aturi la reobertura del Camp de Golf de Can Sant Joan.

Els grups municipals de Sant Cugat i Rubí han traslladat al grup Parlamentari la seva intenció de convertir aquesta superfície en un parc periurbà.

Publicitat

El Camp de Golf de Can Sant Joan és una superfície de 90 hectàrees, propietat d’INCASOL, que fa dos anys que està tancat a la pràctica esportiva. Això ha provocat que ara, molta gent l’utilitzi com a espai verd de lleure, i l’any passat des dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí es va demanar transformar aquest espai en un parc periurbà, i refusar qualsevol projecte de reobertura del camp de golf.

Recentment s’ha sabut que INCASOL vol traspassar el projecte de reobertura del camp de golf a una empresa privada perquè ho gestioni. Des d’En Comú Podem denuncien que aquesta iniciativa va en contra del que es va consensuar entre els dos consistoris.

Davant aquesta situació, el Grup Parlamentari d’En Comú Podem ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la qual demanen que s’aturi qualsevol projecte de reobertura del camp de golf i que es treballi per convertir aquestes 90 hectàrees en un parc periurbà perquè tothom en pugui gaudir, així com una taula rodona entre INCASOL i els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat.

Publicitat

Des del grup polític també argumenten que “l’espai que ocupa el camp de Golf es troba en ple connector biològic entre Collserola i l’espai natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac” i que “la sostenibilitat i l’ús racional dels recursos hídrics és també motiu per entendre com inadequada la proposta del Camp de Golf”. 

Expliquen que “en una situació de crisi climàtica ens calen comunitats vegetals resilients i biodiverses i no extensions de gespa amb alta demanda hídrica.”

1 comentari a “Els Comuns presenten una resolució per aturar la reobertura del Camp de Golf de Can Sant Joan”

  1. Esta gente solo hacen meter la pata…Ellos ya tienen campo de golf en Sant cugat,pero en Rubí no hay ni uno, y esos terrenos antes eran un vertedero de basura gestionada por TMA ,y lo que están diciendo que eso es una zona natural como tienen la cara dura estos sinvergüenzas de decir eso, cuando le dieron permiso en su época a una empresa privada corrupta de TMA (tecnología y medioambiente) que ahora también le han dado permiso aquí en Rubí al lado de un colegio etc. para que sigan contaminando todos los agüiferos como ya hicieron en Can Carreras.

    Para poner un ejemplo de como va esta comunidad ahí tenemos el ejemplo del campo de golf de el Prat en Terrassa que ese si que está en un parque natural de Sant Llorenç y además tiene 45 hoyos ,ósea dos campos y medio de golf .

    Nada tiene sentido…

    Respon

Feu un comentari