Els Agents Rurals denuncien a un establiment del carrer Major per retirar 24 nius d’orenetes sense permís25/03/2021 – Redacció /

Els Agents Rurals van denunciar el dimarts un establiment del carrer Major per retirar 24 nius d’orenetes de cua blanca sense permís. Els agents van rebre la trucada d’una veïna alertant que una empresa amb una grua estava destruint els nius. Va ser llavors quan els Agents Rurals van comprovar que el propietari de l’establiment havia incomplert l’autorització que li havia atorgat el Departament de Territori a l’octubre, ja que no havia avisat prèviament als Agents Rurals o a la secció de biodiversitat del Departament de Territori per establir quins nius s’havien de retirar i quins no.

Carrer Major de Sant Cugat

El propietari de l’establiment havia contractat una empresa per retirar els nius i dels 25 tan sols van deixar-ne un. En aquell moment no hi havia cap oreneta, ja que just ara estan començant arribar al nostre país. Els nius d’orenetes estan protegits a Catalunya i no es poden retirar sense una autorització del Departament de Territori.

Segons han explicat els Agents Rurals a TV Sant Cugat, un establiment del carrer Major tenia problemes amb els nius d’orenetes de cua blanca pels excrements. Aquest va sol·licitar l’autorització l’octubre passat i se li va concedir. Tot i això, l’autorització per retirar nius d’oreneta té una sèrie de preceptes que s’han de complir. En primer lloc s’ha de fer sense animals, i per tant abans del març perquè les orenetes són animals que durant l’hivern immigren a l’Àfrica i a la primavera tornen, en aquest cas a Sant Cugat. A més per treure els nius s’ha d’avisar prèviament als Agents Rurals o a la secció de biodiversitat del Departament de Territori per establir quins nius s’han de retirar i quins no.

Els Agents Rurals van aixecar acta i van interposar una denúncia administrativa tant al propietari com a l’empresa que va retirar els nius per incomplir una de les premisses de l’autorització. La multa pot ser de més de 3.000 euros.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Deixa un comentari