El ple rebutja les resolucions de la JEC i del Tribunal Suprem sobre Torra i Junqueras

15/01/2020 – REDACCIÓ /

El ple municipal es va reunir de forma extraordinària i urgent el passat dilluns per aprovar una moció de rebuig a les resolucions de la Junta Electoral Central i el Tribunal Suprem sobre la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra i la denegació de l’acta d’eurodiputat a Oriol Junqueras.

ple-extraordinari-gener2020
Fotografia de l’Ajuntament del Ple extraordinari de gener

El text es va aprovar amb els vots a favor d’ERC-MES, CUP i Junts per Sant Cugat i l’abstenció del PSC. El grup Ciutadans no va participar en la votació.

Publicitat

La moció, acordada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, denuncia la inhabilitació del president Torra per part de la Junta Electoral Central malgrat no haver-hi sentència ferma. Una inhabilitació que segons la moció aprovada és clarament contrària al que determina tant l’Estatut de Catalunya com el Reglament del Parlament de Catalunya respecte als motius de cessament del president Torra.

D’altra banda, la moció també mostra el rebuig a la decisió de la Junta Electoral Central de no acreditar Oriol Junqueras com a eurodiputat malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que va dictaminar que hauria d’haver pogut recollir l’acta d’eurodiputat i que tenia immunitat per aquesta mateixa raó.

Finalment, el ple va acordar donar suport al Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat “per defensar tant els drets del president com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili”. I va instar l’Estat espanyol “a trobar una solució política al procés que viu el nostre país” i va reclamar, literalment, “la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”.

Publicitat

Aquest és el primer ple extraordinari del 2020 i l’any passat el ple de l’ajuntament de Sant Cugat es va convocar cinc vegades de forma extraordinària.

Podeu consultar el contingut de la moció aprovada en aquest enllaç.

Feu un comentari