El govern manté que “hi va haver irregularitats administratives i un descontrol” en la contractació de l’Ajuntament

06/11/2020 – Redacció /

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i l’equip de govern han rebut aquest divendres les conclusions de la Fiscalia sobre la contractació de l’Ajuntament. Finalment, la fiscalia ha arxivat la investigació oberta contra l’Ajuntament de Sant Cugat arran d’una denúncia del grup municipal de Ciutadans per adjudicar a dit diversos serveis per valor d’1,4 milions d’euros.

Després d’analitzar la informació, l’equip de govern (ERC, PSC i CUP) conclou que “malgrat que s’hi afirma que no existeixen responsabilitats penals i s’arxiva la causa, es posen de manifest evidents irregularitats administratives” i que “es van ometre els mecanismes legals més elementals que asseguren la necessària transparència, objectivitat i lliure concurrència”, per part dels “òrgans de control, fiscalització i, subsidiàriament, els seus responsables polítics”.

Publicitat

Mireia Ingla, alcaldessa: “Aquestes diligències, iniciades al juny del 2019, conclouen que s’han produït irregularitats administratives, tal com he manifestat des de l’inci del mandat, quan vaig rebre la visita dels Mossos d’Esquadra per aquesta qüestió. Com a govern estem patint les conseqüències d’aquesta deixadesa i descontrol en la contractació de l’Ajuntament per part de l’anterior Secretaria i Intervenció, que haurien d’haver exigit el compliment de la llei, però també per part dels responsables polítics, a qui correspon vetllar per com es fan i es presten els serveis públics.”

El cas es remetrà ara a l’Oficina Antifrau de Catalunya, per realitzar actuacions suplementàries

L’alcaldessa també reivindica que les diligències de la Fiscalia conclouen que aquesta situació de descontrol en la gestió i supervisió de la despesa es va començar a revertir amb l’arribada de la nova Intervenció i Secretaria Generals, a finals del 2018, i que han comptat amb el ple suport i col·laboració absoluta de l’actual equip de govern.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Som conscients que no és una situació ni fàcil ni ràpida de resoldre, certament, però hi treballem des de les primeres setmanes d’aquest mandat amb Intervenció i Secretaria Generals. Hem d’acabar amb les conseqüències d’aquestes males pràctiques sobre els serveis i projectes públics de la ciutat, així com amb el comprensible neguit del personal muncipal. També donarem totes les explicacions necessàries a l’Oficina Antifrau.”

Publicitat

En reposta al grup municipal de Junts per Sant Cugat, que han exigit una “disculpa pública” l’alcaldessa ha explicat a través de Twitter:

Feu un comentari