El govern aprova les Ordenances Fiscals pel 2021 amb els vots en contra de l’oposició

30/12/2020 – Tina Forest Illas /

El ple extraordinari celebrat aquest dimarts ha aprovat les Ordenances Fiscals pel 2021. Ho ha fet amb els vots a favor d’ERC, PSC i la CUP, i els vots contraris de Junts per Sant Cugat i Ciutadans, que consideren la proposta poc ambiciosa en el context de pandèmia actual.

Tot i així, els tres partits del govern asseguren que les ordenances tenen la voluntat de promoure la “reconstrucció social i la reactivació econòmica” de Sant Cugat i expliquen que s’emmarquen dins el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i el Pla municipal per lluitar contra la crisi de la covid-19.

Publicitat

En aquest sentit, el tinent d’alcaldia d’Hisenda, Pere Soler, ha explicat que aquestes ordenances tenen tres objectius fonamentals: les bonificacions socials, les quals contemplen la congelació de tributs i la tarifació social a les bonificacions de l’IBI per a les famílies nombroses; les bonificacions ambientals en el context de la crisi climàtica; i les de recuperació econòmica, en les quals es contempla l’adaptació de les taxes de via pública, recollida de residus i mercats municipals, que permetrà bonificar-ne fins a un 80% als comerciants en cas de necessitat.

Oposició en contra

El grup municipal de Ciutadans i l’Associació de promotors i constructors de Barcelona havien presentat al·legacions a les ordenances, però aquestes han quedat desestimades.

El grup taronja critica que no s’hagin tingut en compte les seves al·legacions, i considera que les ordenances havien de passar per reduir la càrrega fiscal de la ciutadania. 

Publicitat

Per la seva banda, Junts per Sant Cugat ha lamentat que s’aprovin unes ordenances fiscals continuïstes i poc ambicioses, i insuficients de cara al context de pandèmia. Afegeixen que “no aporten gairebé res per ajudar la ciutadania”. Expliquen que no han fet al·legacions perquè fan una esmena a la totalitat.

Tot i les discrepàncies, les ordenances queden aprovades amb la incorporació d’unes rectificacions pel que fa a la millora del redactat en la bonificació de l’IBI i en la taxa de prestació de serveis urbanístics. Tots els partits s’han emplaçat a treballar de manera conjunta per fer front a la crisi provocada per la covid-19.

Feu un comentari