El Gall de Carnaval regna a Sant Cugat durant una setmana de gresca i disfresses

21/02/2020 – REDACCIÓ /

Aquest dijous es va escenificar el canvi de poders a l’ajuntament de Sant Cugat. Mireia Ingla, l’alcaldessa de la ciutat, ha entregat el bastó d’alcaldia al Gall de Carnaval i durant la setmana vinent regnarà durant set dies de festa i disbauxa.

gall-carnaval-santcugat2020
El Gall del Carnaval, després de baixar del Monestir

Un cop assumides les regnes de la ciutat, el primer acte del Gall com a nou alcalde de Sant Cugat va ser el pregó de Carnaval des del balcó de l’edifici de l’Ajuntament.

Publicitat

Entre altres qüestions, el Gall del Carnaval es va referir en el parlament al nou govern de la ciutat i a algunes decisions d’aquest com l’ordre de desallotjament de La Xesca.

Un cop finalitzat el pregó el Gall va convidar a tots els assistents a la tradicional botifarra de dijous gras, però els actes d’aquesta pressa de posició van começar unes hores abans, amb la Crida del Gall a la plaça de Sant Pere.

En aquesta crida, es va inaugurar de simbòlica, irònica i divertida, el Balcó-Auditori i es va animar a la festa i la disbauxa.

Publicitat

Després de celebrar-se la crida del gall, la comitiva de Carnaval va baixar fins al Monestir on el gall va baixar del cimbori per dirigir la processó fins a l’Ajuntament.

Un cop arribada la processó de Carnaval a la plaça de la Vila es va dur a terme la cerimònia de presa de poder.

Ara, un cop governats pel Gall de Carnaval, Sant Cugat està de festa i es celebraran desenes d’activitats com el tradicional cercatasques o el ball de gitanes i també algunes activitats que són novetat d’aquest any com el Mardi Gras. Seran uns set dies de festa que finalitzaran el dimecres de cendra quan el gall torni els poders a l’alcaldessa i s’enterri la sardina.

Aquest dilluns, Televisió Sant Cugat us oferirà la retransmissió íntegra del ball de Gitanes i un ampli resum amb les millors imatges d’aquest cap de setmana de Carnaval.

Podeu consultar el programa complet del Carnaval de Sant Cugat 2020 en aquest enllaç.

Feu un comentari