El “Calendari dels Pagesos” celebra el seu 160è aniversari

03/11/2020 – Tina Forest Illas /

El “Calendari dels Pagesos” del 2021, editada per l’editorial santcugatenca Publicacions Tomàs, ja es pot trobar a les llibreries i els quioscos. Es tracta del número 160 i ofereix informació agrícola, astronòmica i sobre la cultura i les tradicions catalanes, així com un reportatge per repassar tots els anys d’història de la publicació.

Entre els continguts d’aquest número, s’hi poden llegir consells per fer un hort urbà, un calendari de pràctiques agrícoles sembres i plantacions, un calendari de fruites i verdures de temporada, el santoral i les dates de les fires, mercats setmanals i festes majors de tots els municipis de Catalunya.

Publicitat

L’almanac també recorda que el proper 10 de juny tindrà lloc un eclipsi anular, que es podrà veure des de Catalunya com a eclipsi parcial.

A més, també s’hi pot trobar una poesia per a cada mes i el “Judici de l’Any”, escrit per Anaís Falcó i Christian Simelio, amb els esdeveniments més destacables que han passat durant el 2020.

Una de les particularitats del “Calendari dels Pagesos” és la Roda Perpètua de la portada de la revista. Aquesta pronostica que aquest any 2021 serà fèrtil pel que fa al cultiu.

Publicitat

Reportatge sobre el 160è aniversari

El “Calendari dels Pagesos” és la publicació en llengua catalana que es publica ininterrompudament des de fa més temps. Va néixer el 1861 a la llibreria i impremta Casa Llorens, al costat del mercat de Santa Caterina, avui desapareguda.

Aquesta edició del Calendari vol fer un recorregut per tota la història de la publicació. També s’hi podran llegir diferents articles sobre temes d’actualitat, com el malbaratament de menjar o la cuina dels aprofitaments, entre d’altres.

Feu un comentari