El 60% de la plantilla de l’Ajuntament reclama tenir un contracte fix

06/11/2020 – Redacció /

El Col·lectiu d’Interins i laborals temporals de l’Ajuntament de Sant Cugat s’ha reunit amb l’alcaldessa Mireia Ingla i amb l’oposició per reclamar que es transformin els seus contractes temporals en contractes fixos.

Aquest grup l’integren uns 400 treballadors dels 670 que té l’Ajuntament, i alguns d’ells ja arrosseguen contractes temporals des de fa 10, 20 o 25 anys. Per llei, un contracte temporal pot durar un màxim de 3 anys. Aquesta irregularitat és encara més marcada en els organismes autònoms municipals.

Publicitat

Davant aquesta situació, el col·lectiu ha reclamat solucions a l’alcaldessa, que ha deixat la porta oberta a continuar reunint-se per arreglar el problema, que explica que fa molt temps que s’arrossega.

Recentment, una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha reprovat el sector públic espanyol per l’existència d’aquest frau de llei, i deixa la porta oberta a la fixesa per resoldre aquesta situació.

Tenir un contracte temporal a l’administració pública suposa:

Publicitat

  • Manca de seguretat: el personal temporal pot ser acomiadat en qualsevol moment.
  • Indemnització zero: el personal temporal no té dret a cap indemnització en cas d’acomiadament.
  • Discriminació laboral: el personal temporal no té els mateixos drets en cas de voler promocionar el seu lloc de treball ni tampoc té dret a excedències.

Des del col·lectiu recorden que per aconseguir aquest lloc de feina temporal han hagut de passar un procés selectiu públic per demostrar mèrits i capacitats.

Feu un comentari