El 50% dels santcugatencs té algun tipus de dificultat per pagar el lloguer o la hipoteca

21/07/2021 – Redacció /

El 60% de les persones pobres de la ciutat treballen. El 35% dels ciutadans que estan a l’atur han perdut la feina per culpa de la pandèmia de la COVID.

habitatge-santcugat
Foto de Mané Espinosa

Un 49’7% dels ciutadans de Sant Cugat afirma tenir dificultats per fer front a les despeses de l’habitatge, ja sigui hipoteca o lloguer, un 7% més que fa 3 anys. S’ha de tenir en compte que el preu mitjà mensual de les hipoteques a la ciutat és 1.010 euros i el de lloguer és 1.060 euros, que en aquest darrer cas suposa 328 euros més que el preu mitjà a Catalunya i 255 euros més que a la demarcació de Barcelona. A més les persones que tenen un lloguer representen el 35,5% de la població, mentre que a la resta del país aquesta proporció és del 27,4%.

Publicitat

Aquestes xifres surten de l’últim baròmetre inclusiu de Sant Cugat, impulsat per l’Ajuntament i que s’ha elaborat a partir de 490 entrevistes telefòniques realitzades entre els dies 14 de setembre i 10 d’octubre del 2020.

Presentació del baròmetre amb les regidores Núria Gibert i Gemma Aristoy Foto: Jordi García

Per la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, hi ha algunes dades que preocupen al govern de la ciutat:“Aquestes dades confirmen una vegada més el greu problema d’habitatge que s’arrossega des de fa anys en aquesta ciutat. Un problema, a més, que ara s’ha agreujat en bona part pels efectes de la pandèmia i pel conseqüent increment de la situació de pobresa. Hem de fer front amb accions reals aquesta situació de clara vulnerabilitat social i per això, des del primer moment, hem enfortit les polítiques socials i les hem posat al centre de l’actuació municipal”. 

De fet, el percentatge de persones de més de 65 anys que viuen soles a la ciutat és del 25,9%, un 2,2% més que la registrada pel conjunt de Catalunya. El baròmetre també recull que aproximadament un 20% de les persones enquestades no té ningú de confiança a Sant Cugat amb qui poder parlar de temes personals.

Publicitat

Foto: Jordi García

Sobre l’impacte de la pandèmia a la ciutat i l’estudi conclou que el 35% de les persones de Sant Cugat que estan en atur han perdut la feina a conseqüència de la crisi sanitària. El baròmetre també assenyala que el percentatge de pobresa és del 14,3%, un 3% superior a fa tres anys. A més, el 18,4% de la ciutadania pateix una situació d’exclusió social i el 60% de les persones pobres de la ciutat treballen.

Feu un comentari