Desescalada: reobren els equipaments municipals

24/11/2020 – Redacció /

Els restauradors de Sant Cugat ha reobert aquest dilluns després de setmanes d’aturada, però amb la incertesa de saber com els afectarà encara el confinament municipal durant els caps de setmana.

Ara per ara es permet un aforament del 100% a les terrasses i del 30% a l’interior, sempre amb la distància mínima entre taules sigui de 2 metres. Pel que fa als horaris, podran obrir de les 6 del matí fins a les 21:30. A més, les taules només podran ser d’un màxim de 4 persones a menys que siguin grups de convivència.

Publicitat

Pel que fa al comerç, les botigues podran obrir amb un aforament del 30%. Els centres comercials es mantindran tancats, excepte els establiments de primera necessitat.

També podran obrir perruqueries i estètiques amb cita prèvia i reforç de les mesures de prevenció de contagis.

Els gimnasos tornen a obrir al 30%

Els gimnasos també han reobert aquest dilluns les portes després de gairebé un mes tancats. Sota la condició que es mantingui una ocupació màxima del 30% i que els vestuaris estiguin tancats, excepte per a les piscines. Les diferents instal·lacions de la ciutat han reprès l’activitat i han aprofitat la jornada per reivindicar-se com un espai segur davant possibles contagis de la Covid-19. 

Publicitat

Es reobren els equipaments esportius amb un 50% d’aforament a l’aire lliure i control d’accés, i espais interiors amb un 30% i cita prèvia. Podran obrir fins a les 21h, a excepció dels equips de categoria estatal, que podran entrenar fins a les 22h: Club Rugby (sènior masculí i femení), Patí Hoquei (sènior masculí i femení), UESC (sènior masculí), Club Olympic la Floresta (sènior masculí), Club Voleibol (2 sèniors femenins) i Club Handbol (sènior masculí).

Les sales de concerts i els cinemes també reobren aquesta setmana

Les sales de concerts poden tornar a aixecar la persiana després de vuit mesos de tancament. Convertides en un dels sectors més damnificats des de l’arribada de la pandèmia.

També reobriran al llarg de la setmana les sales de cinema de tot Catalunya. A la nostra ciutat, els Cinemes Sant Cugat han anunciat que reprenen la seva activitat a partir d’aquest divendres, quan faran pública la tota la programació i la represa dels cicles i festivals que acolliran fins Nadal.

Els museus i sales d’exposicions es mantindran oberts al 50% de l’aforament, i podran reobrir els teatres amb un aforament del 50% i un màxim de 500 persones.

Tornen classes presencials a les escoles de música

A les escoles de música tornen les classes presencials amb la condició de no superar la ràtio de 6 alumnes per grup, i al Conservatori continua l’activitat com fins ara, també de manera presencial.

A les universitats es seguiran fent classes teòriques online, a batxillerat i cicles formatius es reduirà l’activitat presencial i escoles i instituts es mantindran oberts i amb classes presencials.

Els actes religiosos es podran celebrar amb un 30% de l’aforament i s’elimina la restricció de màxim 100 persones.

La Generalitat segueix recomanant el teletreball a les empreses, excepte quan no sigui possible. Aquest pla de desescalada que arrenca aquesta setmana s’ha estructurat en quatre trams revisables cada quinze dies en els quals s’aniran relaxant le restriccions progressivament si es compleixen uns requisits sanitaris favorables.

Feu un comentari