Cribratge massiu a la Universitat Autònoma per frenar els contagis

07/04/2021 – Redacció /

El Departament de Salut de la Generalitat ha decidit impulsar durant els propers dies una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la COVID-19. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, per poder trencar les cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

A la Regió Sanitària Metropolitana Nord (a la que pertany Sant Cugat) s’inicia dijous 8 d’abril el cribratge a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La setmana vinent es faran més cribratges a altres campus universitaris del territori.

Publicitat

El cribratge que es realitzarà al campus és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de COVID-19 no podran participar-hi i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària.

En els punts de cribratge, s’hi farà la prova PCR, mitjançant l’automostra nasal, i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran decidir fer-se ambdues proves o només la PCR.

Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l’app del Departament de Salut.

Publicitat

A la UAB Les proves es faran els dies 8, 9, 12, 13 ,14 i 15 d’abril de les 9.30 h fins a les 19 h. El 9 d’abril l’horari serà de 9.30 h a 14 h. El cribratge es farà cada dia a la Plaça Cívica i, també en els punts següents:

  • 8 i 9 d’abril al vestíbul de l’Edifici C Ciències/Biociències
  • 12 i 13 d’abril a la Facultat de Lletres
  • 14 d’abril a l’Escola d’Enginyeria
  • 15 d’abril a la Facultat de Medicina

La iniciativa ha estat impulsada des del Departament de Salut, coordinada pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l’ICS, amb la col·laboració de les universitats.

Feu un comentari