Constituïda la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP)

24/02/2021 – Redacció /

Aquesta setmana s’ha constituït la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). S’ha fet en un acte a Terrassa retransmès per via telemàtica i que ha comptat amb la participació de la regidora de Sostenibilitat de Sant Cugat, Alba Gordó.

L’objectiu de l’AMEP és el de “difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica” així com impulsar la transició energètica cap a un model més “just, democràtic i sostenible”.

Publicitat

Els integrants de l’associació ho veuen com una necessitat d’actuar davant l’actual context de crisi climàtica, social i econòmica que estem vivint. Defensen que, per complir els objectius europeus d’arribar a produir un 42% de l’energia a partir de fonts renovables, els municipis han de deixar de ser “mers consumidors d’energia” a produir-ne de pròpia.

Els representants han criticat els reiterats talls de llum que s’han produït en diferents municipis les últimes setmanes, i han volgut llençar un missatge a Endesa. Han manifestat la seva voluntat d’acabar amb els oligopolis i garantir a la població el dret d’accés a l’energia.

De moment l’AMEP la constitueixen un total de 74 municipis i 4 entitats, però n’hi ha fins a 130 que estan interessats a formar-ne part.

Publicitat

Feu un comentari