Comencen els cribratges massius a les universitats santcugatenques

21/04/2021 – Redacció /

Aquest dimecres 21 d’abril les universitats de Sant Cugat comencen a realitzar cribratges massius a tota la comunitat universitària, ja siguin estudiants, professors i altres professionals. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques i poder trencar les cadenes de transmissió, així com fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

Aquest dimecres 21 d’abril el cribratge es farà a les Escoles Universitàries Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de 9 h a 17 h. Del 26 al 27 d’abril es realitzarà al Campus ESADE Sant Cugat, de la Universitat Ramon Llull (URL) i el 29 d’abril es farà al Campus Sant Cugat de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona).

Publicitat

El Departament de Salut de la Generalitat està impulsant durant aquests dies una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la COVID-19.

El cribratge és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones seran convocades amb cita prèvia.

Publicitat

En el punt de cribratge s’hi farà la prova PCR i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran decidir fer-se ambdues proves o només la PCR. Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l’app.

Feu un comentari