Com evitar que ens robin a casa aquest estiu?

22/07/2021 – Redacció /

Els robatoris en domicilis continuen sent el delicte estrella a la ciutat, segons ha afirmat el cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Cugat, Manel Rodríguez, a Televisió Sant Cugat. Durant els sis primers mesos de l’any s’han interposat 94 denúncies, tot i que la xifra ha disminuït respecte anys anteriors.

Tot i això, la policia catalana ha publicat uns quants consells per evitar que ens entrin a robar a casa aquest estiu i evitar algun disgust. Els Mossos assenyalen que és important tancar sempre la porta de casa amb clau i també tancar bé la porta comunitària. A la vegada no s’ha d’obrir a desconeguts, recollir la nostra correspondència i no marxar fins que la porta del pàrquing estigui ben tancada.

Publicitat
Mossos Esquadra

Si marxem de vacances cal ser discrets. Els experts aconsellen no publicar-ho a les xarxes socials ni tancar del tot les finestres per tal de no deixar senyals visibles que facin pensar que sou fora de casa així com col·locar temporitzadors automàtics d’encesa dels llums si viviu en cases aïllades.

Els Mossos també alerten que els lladres fan tot el possible per accedir als nostres domicilis, fins i tot escalar. Per tant accedeixen a l’habitatge aprofitant els elements de la seva estructura com parets, baranes, canonades o bastides. I quina és la millor manera d’impedir-ho? Doncs reforçar les finestres i portes d’accés amb reixes, barrots o sensors d’obertura.

Per acabar, si sentiu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a les rodalies el vostre domicili, no dubteu a trucar a la policia.

Publicitat

Feu un comentari