Ciutadans proposa rebaixar taxes i impostos municipals per sortir de la crisi

27/11/2020 – Tina Forest Illas /

El grup municipal de Ciutadans proposarà la reducció d’impostos i taxes municipals amb l’objectiu de millorar la situació generada per la crisi.

Expliquen que amb aquestes mesures pretenen facilitar al màxim les coses al ciutadà, amb ajudes directes que evitin haver de fer tràmits burocràtics que suposen una molèstia més en el marc de la situació sanitària que estem vivint.

Publicitat
ciutadans-escola-concertada-santcugat

Entre les esmenes a les ordenances del 2021 més destacades, hi ha, per exemple, la reducció generalitzada del 5% de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), i una bonificació especial per a les famílies nombroses en funció de la seva renda familiar. Expliquen que en cap cas aquesta mesura suposaria una disminució dels serveis que presta l’Ajuntament.

Demanen la reducció d’impostos als comerços que s’hagin vist afectats per la crisi i l’eliminació dels interessos de plusvàlua.

Proposen l’eliminació de les taxes de les terrasses i de la prestació de serveis de mercats municipals, parades i fires, així com la taxa per la prestació dels Serveis Funeraris. També demanen la reducció d’un 60% de la taxa de residus i de la taxa de llicència d’activitats. Per últim, demanen reduir el cost de la factura de l’aigua, amb l’eliminació de la taxa de recollida de residus en domicilis i la de clavegueram.

Publicitat

Des de Ciutadans expliquen que estan decebuts amb la falta d’empatia del govern municipal, i critiquen que no s’està vetllant per solucionar els problemes reals de la població.

Feu un comentari